Cene višje od petih tisočakov na kvadrat

FOTO: Ljubljanski prestiž za najbogatejše Slovence

L.T.
10. 10. 2019, 06.25
Posodobljeno: 10. 10. 2019, 08.06
Deli članek:

V prestolnici se gradijo izključno nedostopne nepremičnine. Preverite ponudbo, ki ni namenjena sleherniku, saj se cena na kvadratni meter giblje med pet in sedem tisočaki.

Arhiv Novice Svet24.
Cene stanovanj v elitnih novogradnjah bi se lahko povzpele tudi do 6000 evrov za kvadratni meter.

Šumi center

Šumijev kvart bo v središču prestolnice, samo minuto stran od filharmonije, 50 metrov oddaljen od Drame in tri minute hoda do Cankarjevega doma, beremo na spletni strani projekta. Elitna stanovanja bodo opremljena z vrhunskimi terasami, ki bodo ponujale spektakularen pogled na ljubljanski grad, v delu nepremičnine pa bo še hotelski kompleks. Investicija je vredna 35 milijonov evrov, cene stanovanj pa bodo po besedah investitorja KD Group »konkurenčne glede na visoko kakovost in edinstveno lokacijo«. Torej elitne.

Neuhaus Kolodvorska

Arhiv investitorja
Neuhaus Kolodvorska.

Kdor ima pod palcem odvečnega pol milijona, se lahko nadeja enega izmed devetih stanovanj v Neuhausu na Kolodvorski ulici. Stanovanja v sedmih nadstropjih so namenjena kupcem, ki želijo visoko mero udobja, odlično formacijo prostorov, vrhunske materiale in zasebnost, ki si jo lahko kupijo samo najbogatejši. Pred ostalimi se lahko skrijejo v varovana parkirišča in kletne prostore z zasebnim dvigalom.

Vila in palača Schellenburg

Arhiv investitorja
Vila in palača Schellenburg

Na lokaciji nekdanjega Kolizeja raste vila in palača Schellenburg, za katero se investitorji hvalijo, da bo cena kvadratnega metra stanovanja »zelo presegla« znesek petih tisočakov. V luksuz investitor ABC Nepremičnine verjame zaradi majhne ponudbe in zadostnega povpraševanja po takšnih stanovanjih. Veliko zanimanje kažejo predvsem tujci, ocenjuje se, da bodo stanovanja prodana prej kot v 24 mesecih.  

Vila Prule

Arhiv investitorja
Vila Prule

Ob sotočju Ljubljanice in Grubarjevega prekopa raste Vila Prule. Dvesto kvadratnih metrov veliko štirisobno stanovanje v njej je mogoče dobiti že za dobrih 800 tisočakov, piše na spletni strani. Čeprav stavba še ni dokončana, so prodane že praktično vse enote z izjemo dveh.

Vila Toscanini

Arhiv investitorja
Vila Toscanini

Med elitno ponudbo se prišteva vila Toscanini, ki stoji na Jamovi cesti. Čeprav se lokacijo opisuje s presežniki kot »najbolj privlačno in zanimivo«, pa bodo stanovanja obrnjena proti jugozahodu, stran od zaželenega razgleda na ljubljanski grad.

Rezidenca Luwigana

Arhiv investitorja
Rezidenca Luwigana

V domu odličnega bivanja, kot promovirajo Rezidenco Luwigana, si lahko svoj kotiček pod soncem privoščite za slabih pet tisočakov po kvadratnem metru. Luksuzna nepremičnina  se nahaja v ljubljanskih Prulah, v neposredni bližini središča prestolnice in ob vsej potrebni infrastrukturi. Investitor ni mislil le na notranjost bivanja, ampak tudi na zunanjo podobo, zato so fasade in stopnišča iz naravnega kamna, stanovanja pa ponujajo razgled na ljubljanski grad.