Oceno obsega in trajanja stečajnega postopka bo lahko po napovedih podal najpozneje ob pripravi otvoritvenega poročila, ko bodo znani tudi obseg prijavljenih terjatev, stečajna masa za poplačilo upnikov in podrobnejše stanje.

Stečaj letalske družbe Adrie Airways je pod drobnogledom javnosti. Stečajni upravitelj Janez Pustatičnik je začel z delom v sredo. Danes je zaposlenim začel vročati odpovedi pogodb o zaposlitvi. Delavcem bo s tem začel teči 15-dnevni odpovedni rok. Kdaj bodo odpovedi prejeli vsi zaposleni, Pustatičnik še ni mogel napovedati.

Tisti Adrijini zaposleni, ki bodo želeli vložiti zahtevek za denarno nadomestilo za brezposelnost, se bodo morali na Zavod RS za zaposlovanje prijaviti in zahtevek za nadomestilo vložiti najpozneje v roku 30 dni. Tistim, ki bodo prijavo v evidenco brezposelnih izvedli v treh dneh po izteku odpovednega roka, bo denarno nadomestilo odmerjeno v višini 80 odstotkov, drugim pa v višini 60 odstotkov povprečja plač.

Po neuradnih informacijah Financ je poljski letalski prevoznik Lot že opravil pogovore z Adrijinimi piloti. Iskal naj bi vsaj deset pilotov za manjša letala, kar Adrijinim pilotom, ki imajo licence za v svetu že redkeje uporabljana letala proizvajalca Canadair, ustreza. Kabinsko osebje naj bi medtem prejelo ponudbe madžarskega prevoznika Wizz Air.

Ob začetku stečaja so nekatere pomembnejše linije Adrie Airways že prevzeli tuji prevozniki. Vlada je medtem sprejela spremembe zakona o letalstvu, po katerih ta izjemoma omogoča vzpostavitev gospodarske javne službe za opravljanje posameznih letalskih linij. To bi lahko država vzpostavila, če bi zaradi nezanimanja letalskih prevoznikov Slovenija izgubila pomembne letalske povezave.

V javnosti se ugiba tudi o možnosti ustanovitve nove letalske družbe. Po poročanju nekaterih medijev bi lahko vrzel zapolnila tudi tuja, že obstoječa letalska družba, ki bi zaposlila vsaj del osebja Adrie.