Razžalitev

Popovič s pritožbo ni uspel, sodba je pravnomočna

S.R./STA
2. 10. 2019, 21.05
Posodobljeno: 2. 10. 2019, 21.07
Deli članek:

Višje sodišče v Kopru je celoti pritrdilo prvostopenjskemu in nekdanjega koprskega župana Borisa Popoviča pravnomočno obsodilo zaradi žaljivih izjav, s katerimi je posegel v zasebnost novinarke Televizije Slovenija Eugenije Carl.

Arsen Perić/M24
Boris Popovič

Koprsko okrožno sodišče je Popoviča marca letos spoznalo za krivega in je bil za razžalitev in žaljivo obdolžitev obsojen na šest mesecev pogojne zaporne kazni, s preizkusno dobo dveh let. Popovič se je na odločitev pritožil, a s pritožbo ni uspel.

Kot je poročala Televizija Slovenija, je višje sodišče sklenilo, da je "Popovič s skrajno sarkastičnimi in zaničevalnimi izjavami Carlovo osebno razžalil in diskreditiral, da bi jo kot novinarko utišal", kar je Popovič v zagovoru tudi priznal.

Sodba se nanaša na izjave, ki jih je Popovič kot župan dal na račun oprsja Carlove leta 2013 in v zvezi s katerimi je že ljubljansko okrajno sodišče pred meseci Popoviču naložilo 3500 evrov odškodnine. Carlova je leta 2014 vložila še zasebno kazensko tožbo, o kateri sta torej odločala koprsko okrožno in zdaj še višje sodišče in Popoviča obsodila.