Do jutra se bo umirilo

FOTO: Visokogorje v eni uri pobelil sneg

S.R.
2. 10. 2019, 20.55
Posodobljeno: 2. 10. 2019, 21.02
Deli članek:

Našo državo je danes prepotovala nevihtna linija, ki so jo spremljali močnejši nalivi in sunki vetra, pri čemer je višje lege prekrila bela odeja.

Arso
Na Kredarici so se v zgolj eni uri razmere drastično spremenile.

Hladna fronta je severozahod Slovenije namočila že zjutraj, nato so dežnike odprli na Obali, nevihte pa so se pozneje počasi pomikale proti notranjosti. Presenečenja ni bilo, to so namreč napovedovali tudi meteorologi, a je morda nekoliko presenetljivo pobelilo visokogorje. Kot je na twitterju ob fotografiji s Kredarice sporočilaAgencija RS za okolje (Arso), je višje lege v eni uri prekrila snežna odeja. Zapadlo ga je sicer pičlih šest centimetrov. 

Sicer pa bodo padavine ponoči od zahoda oslabele, do jutra pa povečini ponehale. Večjih posebnosti ni več pričakovati, možnost nastanka neviht je namreč mimo, sporočajo pri Neurje.si. Jutro bo sicer hladno, prebudile nas bodo temperature 7 do 12, v Gornjesavski dolini okoli 3 stopinje Celzija. Čaka nas večinoma oblačen začetek četrtka, čez dan pa se bo od severozahoda zjasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 16, na Primorskem okoli 18 stopinj Celzija, še poroča Arso.