Prometna nesreča

Hude posledice za slovenskega šampiona: izguba spomina, zmedenost, utrujenost, nespečnost, …

J.P.
25. 9. 2019, 16.21
Posodobljeno: 25. 9. 2019, 16.23
Deli članek:

Uroš Jurišič se oktobra ne bo boril.

Facebook Jungle Gym
Uroš Jurišič si želi v UFC.

Ljubljančan bi se moral 19. oktobra v Dominikanski republiki pomeriti z Američanom Michaelom Gravesom, a je organizacija Titan FC Urošu Jurišiču odvzela šampionski pas v velterski kategoriji in z njim prekinila pogodbo. Da so se tako odločili, so krive Jurišičeve zdravstvene težave.

Kot je danes obelodanil, je v času svojih priprav na Floridi doživel prometno nesrečo, v kateri je utrpel pretres možganov. Za nekaj dni so ga hospitalizirali. Zdravniškim nasvetom navkljub je nadaljeval s pripravami – stanje se mu je poslabšalo, spet je končal v bolnišnici. »Posledice pretresa so blažja izguba spomina, zmedenost, utrujenost, nespečnost, … Kmalu sem tudi sam spoznal, da tako težko treniram in da je najboljše, da se borbo odpove,« je na facebooku zapisal Jurišič in dodal, da je zdravje na prvem mestu in da je zdaj čas, da popolnoma okreva.

Dotaknil se je tudi dejstva, da mu je omenjena organizacija, ena najmočnejših v svetu mešanih borilnih veščin, odvzela pas. Kot je zapisal, je to le na papirju. »Moje osebno mnenje je, da pas lahko izgubiš le tako, da si premagan s strani nasprotnika. Ostalo je le papirologija.«