Takoj ukrepali

Pred K4 mu je varnostnik v obraz zakričal Heil Hitler

G.G./STA
23. 9. 2019, 20.48
Posodobljeno: 23. 9. 2019, 20.58
Deli članek:

Pred klubom K4 v Ljubljani je bilo v petek zvečer burno.

Profimedia
Fotografija je simbolična

Gost kluba je na družbenem omrežju zapisal skrajno neprijetne pripetljaj. Ob prihodu do kluba je eden od moških zakričal vanj besedo žid, zato se je obrnil na predstavnike varnostne službe, ki pa so mu v vulgarnem jeziku ukazali, naj odide. Ker jih ni ubogal, mu je eden od njih v obraz zakričal Heil Hitler. Predstavnik kluba mu ni hotel dati imen varnostnikov, zato jih je želel pridobiti sam. Svojega imena mu ni hotel povedati niti varnostnik, ki ga je pozdravil z nacističnim pozdravom, zato ga je gost želel fotografirati. Vendar so mu ostali varnostniki izpulili telefon iz rok, eden pa ga je na tleh pokril z nogo, da ga ni mogel uporabiti. Znova so v gostov obraz zavpili tudi nacistični pozdrav.

Uprava družbe Gast Ent. je po obvestilu vodje lokala o zapletu takoj stopila v stik z upravo varnostne službe Obeliks, ki varuje objekt v skladu s pravili iz slovenske zakonodaje. Zahtevala je, da varnostnik, ki se ni primerno vedel, ne sme nikoli več opravljati dela v Klubu K4 ali katerem koli lokalu, ki ga upravlja Gast Ent. "Kolikor nam je znano, je bil omenjeni varnostnik, ki si je privoščil obsojanja vreden rasistični izpad, zaradi tega dejanja tudi nemudoma odpuščen," so sporočili iz lokala.

Predstavniki lokala in vodstvo družbe Gast Ent. obsojata kakršna koli dejanja, ki bi jih bilo mogoče razumeti kot znak nacizma, šovinizma, nestrpnosti do skupnosti LGTBQ ali drugih manjšin, ki živijo in delujejo v skupnosti. "Kjer koli bi se zgodil tak dogodek, bi bilo tako vedenje vredno obsojanja," so zapisali. Še posebno pa jim je žal, da je do tega prišlo v Klubu K4.