Usposabljanje

FOTO in VIDEO: Oboroženci Štajerske in Kranjske varde tik ob meji s Hrvaško

R.T.
23. 9. 2019, 09.25
Posodobljeno: 23. 9. 2019, 09.29
Deli članek:

Za varnost naših ljudi in premoženja v naši državi, je zatrdil pred časom.

Facebook Andrej Šiško
Zbrali so se v Veliki Varnici.

Kot je razvidno iz objave Andreja Šiška, so pripadniki Štajerske in Kranjske varde zaključili še četrti tabor. "Tokratni tabor Štajerske in Krajnske varde je potekal tik ob meji s Hrvaško v Veliki Varnici – Haloze," je zapisal in se domačinom zahvalil za topel sprejem. Usposabljanje so ovekovečile kamere hrvaške javne televizije HRTSkupine civilistov so sicer tudi to poletje izvajale vojaška urjenja v štajerskih gozdovih.

Ponudil pomoč

Šiško je v prispevku slovenskim pristojnim organom še enkrat več ponudil prostovoljno pomoč in sodelovanje pri varovanju državne meje, pred dvema tednoma pa za STA zagotovil, da si niso in si ne bodo prisvojili nobenih pooblastil. Poudaril je tudi, da nimajo nič skupnega s tako imenovanimi vaškimi stražami.

Predsednik Gibanja Zedinjena Slovenija Šiško je bil sicer marca po lanskih aktivnostih v bližini Apač kot prvi v Sloveniji spoznan za krivega ščuvanja k nasilni spremembi ustavne ureditve in obsojen na osem mesecev zapora, kar je skoraj toliko, kolikor časa je preživel v priporu. Na sodbo sta se pritožila tako obramba kot tožilstvo, a obravnava na višjem sodišču za zdaj še ni bila razpisana, piše STA.