Zahtevne poslovne razmere

Adria Airways intenzivno išče rešitve

J.P./STA
20. 9. 2019, 15.48
Posodobljeno: 20. 9. 2019, 16.02
Deli članek:

Adria Airways se sooča z zahtevnimi poslovnimi razmerami, zato poslovodstvo družbe intenzivno išče rešitve, ki bi omogočile stabilnejše poslovanje, so v družbi zapisali po prizemljitvi dela flote. Prizadevajo si, da bi vse lete izvedli po predvidenem voznem redu, potnikom pa svetujejo spremljanje informacij na njihovi spletni strani.

STA
Niso pojasnili, kakšne možnosti so ponudili potnikom, ki so jim odpovedali lete.

V letalskem prevozniku ob tem danes niso odgovorili na vprašanja, zakaj je prišlo do odpovedi najemnih pogodb za letali Bombardier CRJ900, zaradi česar je agencija za nadzor civilnega letalstva prepovedala letenje s tema letaloma. Posledično je morala Adria v četrtek in danes odpovedati več letov, številni imajo zamudo. Prav tako niso pojasnili, kakšne možnosti so ponudili potnikom, ki so jim odpovedali lete.

Kot je razvidno iz njihove spletne strani, sta bila odpovedana jutranja leta Skopje-Ljubljana in Ljubljana-Zürich, prav tako so že odpovedali dopoldanske lete München-Ljubljana, Zürich-Ljubljana in Dunaj-Ljubljana. Popoldanski vozni red zaenkrat ostaja nespremenjen, so pa večini poletom že zamaknili čase odhodov; v povprečju približno za eno uro in pol.

Do številnih zamud je prišlo že v četrtek. Med drugim so potniki Adrie zaman čakali lete v Pariz, Koebenhavn in Amsterdam. Odpovedani so bili tudi leti v Bruselj, Tirano in Prago.

Prvi mož Adrie Holger Kowarsch je sicer sinoči za STA zanikal poročanje medijev, da naj bi lizinške hiše zaradi neporavnanih obveznosti odpovedale lizinške pogodbe za dve letali Bombardier CRJ900. Dejal je, da pogajanja z lizinškimi hišami še vedno potekajo.

Trident Aviation Leasing Service, ki je odpovedal pogodbo, je sicer del skupine Falko, ki ima v lasti tudi irskega nizkocenovnega prevoznika CityJet in je med največjimi upniki Adrie, poroča spletni portal Siol. Prav Falko naj bi bil tisti, ki so ga v Adrii v zadnjih tednih predstavljali kot skorajšnjega rešitelja slovenskega letalskega prevoznika.