Odpoved lizinških pogodb

Zaseženo letalo, odpovedi letov! Je to konec Adrie Airways?

G.G./STA
20. 9. 2019, 07.13
Posodobljeno: 20. 9. 2019, 08.45
Deli članek:

Težave Adrie Airways so velike. Lizinške hiše naj bi ji zaradi neporavnanih obveznosti odpovedale lizinške pogodbe za dve letali Bombardier CRJ900. Danes so odpovedani že štirje leti.

STA
Koliko letov bo odpovedanih danes?

Letala naj bi prizemljili s petkom. Prvi mož Adrie Holger Kowarsch to zanika. Kot je povedal za STA, pogajanja z lizinškimi hišami še vedno potekajo.

Adria ima trenutno v floti 16 letal, vendar številna od njih skupaj s posadko oddaja v najem drugim letalskim družbam. Kot poroča Siol, ni izključeno, da bo Adria v naslednjih dneh ostala še brez nekaterih drugih letal. Po neuradnih informacijah portala naj bi lastniki letal Airbus, ki jih najema Adria, preverjali, ali v Ljubljani ustrezno skrbijo zanje. V skrajnem primeru bi lahko odpovedali lizinške pogodbe.

Po javno dostopnih podatkih je Adria za danes že odpovedala štiri lete, tudi v Zürich, kamor bi moralo leteti eno od omenjenih letal. Ali bodo zagotovili nadomestno letalo, ni znano.

Do številnih zamud in odpovedi letov je sicer prišlo že v četrtek. Med drugim so potniki Adrie zaman čakali lete v Pariz, Kobenhavn in Amsterdam. Odpovedani so bili tudi leti v Bruselj, Tirano in Prago