Spor med sosedi

Jelinčič ogorčen zaradi vandalizma v bližini njegove vile

R.T.
19. 9. 2019, 09.59
Posodobljeno: 19. 9. 2019, 10.05
Deli članek:

Dolgoletni prvak SNS Zmago Jelinčič Plemeniti je te dni v ospredju zaradi apolitičnih peripetij.

Primož Lavre
Vila Zmaga Jelinčiča Plemenitega v Žusterni, pred njo pa menda moteči steber javne razsvetljave.

Tokrat pustimo ob strani njegov razhod z ženo, poglejmo si težave, ki jih ima v svoji vili v Žusterni. Na facebooku je včeraj sam opozoril na vandalizem v bližini njegove posesti. Nekdo je namreč s tečajev odtrgal vrata, ki zapirajo pot z obalne ceste proti višje postavljenim hišam – ena izmed njih je tudi Jelinčičeva.

»Vandalizem v Žusterni: Tako se v času novega župana uničuje kulturna dediščina mesta. Bo občina podala kazensko ovadbo zaradi poškodovanja tuje stvari ali uničenja kulturne dediščine, ali bo uničenje kar lepo spregledala?« je zapisal prvi mož Slovenske nacionalne stranke.

Jelinčič je za spletni portal Regional Obala razkril svoje ugotovitve in sume. Gre za spor med stanovalci. Večina naj bi sklenila, da se jih ponoči zaklepa, nek stanovalec pa je bil drugačnega mnenja. In ko so bila res zaprta oziroma zvezana z žico, jih je nekdo vrgel s tečajev. Jelinčič je namignil, da pri rušenju vrat imel prste vmes predsednik Krajevne skupnosti Žusterna Igor Čurin. Ta je odločno zavrnil takšna namigovanja. Potrdil pa je, da je šlo za nagajanje med sosedi in dodal, da je stanovalcem svetoval, naj pokličejo redarstvo in policijo. 

Kot piše Reporter, pa bo imel Jelinčič veliko večje skrbi z lastništvom vile. Ta je napisana na njegovo partnerko v razhodu. Jelinčič sicer trdi, da je gradnjo v celoti financiral sam, zato grozi, da mu bo morala žena vilo vrniti.