državna in evropska sredstva

Jelka Godec kot direktorica ljudske univerze možu zagotovila posel

B.K./STA
17. 9. 2019, 20.16
Posodobljeno: 17. 9. 2019, 20.18
Deli članek:

Poslanka SDS Jelka Godec je pred sedmimi leti kot direktorica šentjurske ljudske univerze možu omogočila, da je iz evropskih in državnih sredstev pridobil za okoli 7000 evrov bruto, so po poročanju POP TV ugotovili na Razvojni agenciji Kozjansko. Na KPK ocenjujejo, da je šlo za kršitev določil o omejitvah poslovanja.

STA
Jelka Godec

Na kozjanski razvojni agenciji so navedli, da je mož Godčeve za šentjursko ljudsko univerzo opravil več ur izobraževanja odraslih. Izbran je bil na javnem razpisu, kljub več ponudnikom. Z njim je bila sklenjena avtorska pogodba, na kateri je kot direktorica podpisana tudi Godčeva, je poročala POP TV.

Prav ta podpis pa naj ne bi bil v skladu z določilom o omejitvah poslovanja. Kot je za POP TV povedal predsednik Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) Boris Štefanec, odločevalec v javnem sektorju ne sme podpisati "pogodbe, za katero ve, da bo pri njej participiral njegov sorodnik".

Godčeva je v odzivu za POP TV povedala, da bilo vse v zvezi z razpisom narejeno na transparenten način in da sta bila o izvajalcu obveščena tako ministrstvo kot občina, sama pa se je iz vseh postopkov izločila. Po besedah Godčeve je bil njen mož na razpisu izbran zaradi izkušenj, za mnenje pa je takrat zaprosila tudi KPK.

Zadeva bi po besedah Štefaneca lahko imela znake kaznivega dejanja, presoja, ali se bo Godčeva znašla v kazenskem postopku, pa je v rokah organov pregona, še poroča POP TV.