S prijateljema nabiral gobe

FOTO: Iskalna akcija še vedno brez uspeha, pogrešanega Italijana iščejo tudi v jamah in breznih

A.S./STA
16. 9. 2019, 13.08
Posodobljeno: 16. 9. 2019, 13.18
Deli članek:

Pogrešani 74-letni italijanski državljan kljub številnim izvedenim aktivnostim policistov in vseh sodelujočih v petkovi iskalni akciji v Idriji do zdaj še ni bil najden. Policija z aktivnostmi, da bi ga našla, vseeno nadaljuje. Med drugim vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešanem, prosi za pomoč.

PU Nova Gorica
Policija z aktivnostmi, da bi našla pogrešanega Italijana, nadaljuje.

Policija je ob pomoči gasilcev, vodnikov reševalnih psov, pripadnikov Gorske reševalne službe Tolmin in domačinov pogrešanega iskala v petkovi iskalni akciji, a ga ni izsledila. Iskala ga je na gozdnem in zelo zahtevnem terenu v okolici naselja Vojsko v Idriji, kjer je bil opažen nazadnje.

PU Nova Gorica
Pregledali so tudi nekatere jame...

PU Nova Gorica
... in brezna.

Pri tem so policisti gorske policijske enote in pripadniki Gorske reševalne službe Tolmin s pomočjo vrvne tehnike pregledali zahtevnejša območja, vključno z nekaterimi jamami oz. brezni. Pri iskanju so sodelovali tudi policisti Generalne policijske uprave, ki so veliko gozdno območje pregledovali s pomočjo drona.

PU Nova Gorica
Pogrešanega še niso našli.

Kljub temu pogrešanega italijanskega državljana niso našli, zato je bilo iskanje začasno prekinjeno. Da pa policija z aktivnostmi, da bi ga izsledila, nadaljuje. Med drugim bo opravljen ponovni razgovor s prijateljema pogrešanega, ki sta bila minulo sredo skupaj s pogrešanim na območju Vojskega, so sporočili iz Policijske uprave Nova Gorica.

PU Nova Gorica
Iskali so ga na gozdnem in ...

PU Nova Gorica
... zelo zahtevnem terenu.

Policisti tudi vse, ki bi karkoli vedeli o pogrešanem, prosijo, da jih o tem obvestijo. To lahko storijo osebno na katerikoli policijski postaji, preko telefona (05) 372 48 00, interventne številke 113, anonimnega telefona policije 080 1200 ali preko elektronske pošte pp_idrija.pung@policija.si.