Grozljivo

Zanemarjeni psički ni bilo pomoči, inšpekcija ni našla nič spornega

R.T.
14. 9. 2019, 19.00
Posodobljeno: 14. 9. 2019, 20.17
Deli članek:

Po družabnih omrežjih so se razširilie srhljive fotografije zanemarjene in shirane argentinske doge. Nesrečna psica človeške krutosti ni preživela.

Facebook (Mitja Nucic)
Človeška krutost preseneti vedno znova.

V društvu za zaščito živali Maribor so prejeli obvestilo, da naj bi dve osebi na Ptuju v stanovanju zadrževali večje število psov. Nevzdržne razmere so opazili lastniki stanovanja, poklicali veterinarsko inšpekcijo, ki pa ob ogledu ni ugotovila nič spornega, pišejo na portalu Pes moj prijatelj.

Društvo se je nato obrnilo na kolege iz društva Srce za Bulle in dva izmed njih sta se odpeljala na Ptuj, da bi osebno preverila stanje. Čakala ju je grozota. V skednju sta našla komaj živo devetletno argentinsko dogo, ki je popolnoma shirana ležala sredi lastnih iztrebkov. Na trebuhu je bila vidna velika bula, za katero se je kasneje izkazalo, da je rakava. Iz nje je tekel gnoj. Žival je bila v tako slabem stanju, da ji veterinarka ni mogla pomagati. Na kliniki so jo morali uspavati.

Na istem naslovu so prostovoljci našli še eno psičko z dvema mladičkoma. Tudi te živali so bile v slabem stanju, shirane in necepljene. Vse tri pse so odpeljali in jih veterinarsko oskrbeli.

Kako inšpektor ob nedavnem ogledu ni našel nepravilnosti, aktivistom za pravice živali ni jasno. "Ne vem kaj bo potrebno storiti, da se take in drugačne grozote ustavijo," se sprašujejo.

Slabe razmere v katerih so živeli psi pa očitno sledijo iz slabih socialnih razmer njihovih skrbnikov. Šlo naj bi namreč za par – ločeno žensko s šestimi otroki in njenega mlajšega partnerja. "Otroci so sredi zime, v snegu in mrazu, naokoli hodili v plenicah in kratkih hlačah," je namreč po poročanju portala Maribor24 dejala znanka skrbnice psov.