Občutna bo

Prihaja prva večja ohladitev

J.P.
13. 9. 2019, 19.03
Posodobljeno: 13. 9. 2019, 19.08
Deli članek:

Od srede dalje bomo potrebovali toplejša oblačila.

Profimedia
Prihaja izrazita ohladitev.

Ljubiteljski meteorologi, ki skrbijo za spletno stran Neurje.si, napoveduje, da v sredo k nam prihaja prva večja ohladitev v tem mesecu. »Od severa in vzhoda se bo proti srednji Evropi in območju Alp ter Balkana ugreznila višinska dolina s hladnim zrakom. Pred tem nas bo v noči na sredo ali v sredo zjutraj po današnjih izračunih vremenskih modelov dosegla hladna fronta s padavinami, sprva lahko tudi zagrmi, predvsem na jugu in na Primorskem. V nadaljevanju sredinega dneva bo še deževalo, popoldne bodo padavine oslabele in do večera verjetno povsod ponehale, občutno se bo ohladilo, na Primorskem bo zapihala zmerna burja,« so zapisali.

Hladna jutra

O kako občutni ohladitvi torej teče beseda? Od štirih pa vse do desetih stopinj Celzija, napovedujejo na podlagi evropske modela za srednjeročno napoved ECMWF. Najmanj se bo seveda ohladilo na Primorskem.

Od četrtka pa do konca lahko pričakujemo pretežno jasno vreme z nižjimi temperaturami, kot pa smo jih uživali ta teden. V vzhodni polovici Slovenije bo občasno več oblačnosti, na Primorskem bo v četrtek in petek pihala šibka do zmerna burja. »Zlasti jutra v notranjosti države bodo za ta čas precej hladna,« so še zapisali.