Ločitvena vojna

Zaman toži Blagnetovo zaman, a še vedno vztraja

S.S.
10. 9. 2019, 19.26
Posodobljeno: 10. 9. 2019, 19.26
Deli članek:

Na pravdnem oddelku ljubljanskega okrožnega sodišča se je včeraj dokončno sklenil postopek Mitje Zamana, ki od svoje nekdanje žene Helene Blagne zahteva del domnevnega skupnega premoženja. Sodnica Vera Gams Premerl bo vpletenim v roku enega meseca pisno posredovala svojo odločitev.

Mediaspeed
Helena Blagne

Je pa sodnica Vera Gams Premerl že spomladi izdala vmesni sodbi v korist Blagnetove, ki sta do danes že postali pravnomočni, in sicer, da sta si skupno premoženje že razdelila do konca. Mitja Zaman si je s tema tožbama brez uspeha prizadeval za razveljavitev notarsko overjenih sporazumov o delitvi premoženja iz leta 2006 in 2012, kjer je bilo v igri skoraj pol milijona evrov. Podredno pa od nekdanje žene Hlene Blagne še vedno zahteva 150 tisoč evrov, po mnenju tožene stranke povsem nerazumno. Zaman je po lastnih navedbah v času trajanja zveze vse premoženje prepisal na Blagnetovo, zaradi dolgov oziroma težav z dacarji. Zdaj pa bi del denarja, vloženega v vilo v Žabnici in stanovanje ob Celovški cesti v Ljubljani, rad imel nazaj. Včerajšnjega naroka sta se sicer udeležila le pooblaščenca tožene stranke in tožnika, odvetnica Neža Dular za Blagnetovo in Zoran Korenčan za Zamana.

Svet24
Tožnik Mitja Zaman.

Bil je zgolj Helenin strošek

Spomnimo: Blagnetova je med pravdanjem poudarjala, da je bila zgodba zanjo s podpisom notarskih sporazumov končana, vsi ti postopki pa brezpredmetni. Sicer pa Zaman v času, ko sta bila skupaj, po njenih besedah ni zaslužil ali prispeval v skupno gospodinjstvo niti centa, težav z dacarji pa takrat tudi ni imel. Na njegove očitke, da je bila v času njune zveze nezaposlena, je odgovorila, da ima 25 let delovne dobe in da so bili zaslužki, predvsem v zlati dobi devetdesetih let, »zelo dobri«. Zaman pa je bil po njenih besedah celo tako brez ficka, da je preživnino za svoji dve hčerki iz prejšnjega zakona plačeval iz njenih prihrankov. »Je bil pa prijetna družba, dokler je bil finančni pretok od mene k njemu odprt,« je med drugim dejala.