Celo popoldne so se pojavljale plohe in nevihte, kot so na spletni strani Neurje.si pa so imeli največ sreče prebivalci severne Slovenije. Tam je bila verjetnost za nastanek neviht najmanjša.

padavine
Zajem zaslonske slike
Celo popoldne so se pojavljale plohe in nevihte.

Krajevne nevihte so se pojavile tudi na obali. Nad območjem Istre, natančneje v Banjolah, južno od Pule in pri naselju Peroj sta nastali dve vodni trombi.

Kakšni pa so obeti? V nedeljo bo oblačno. Na severovzhodu bo dopoldne večinoma suho, drugod bo občasno deževalo. Padavine se bodo popoldne na zahodu okrepile ter se zvečer pomikale prek osrednjih krajev proti vzhodu. Vmes bodo tudi močnejše nevihte z nalivi. Te bodo lokalno lahko spremljali silovitejši nalivi, močnejši nevihtni piš in sodra ali manjša toča.

Izključeno ni niti naraščanje in poplavljanje hudourniških vodotokov, so zapisali pri portalu Neurje.si. Izpostavili so, da lahko v jugozahodni Sloveniji ob prihodu fronte močnejši nevihtni piš, zahodne smeri, podira drevesa.

Nad hrvaško Istro in Kvarnerjem ter nad morjem severnega Jadrana bodo v nedeljo popoldan, zvečer in v noči na ponedeljek možna krajevna neurja z močnim vetrom, silovitimi nalivi in točo. 

Padavine se bodo pojavljale tudi v visokogorju. Na nadmorski višini nad 2500 metrov bo snežilo, meja sneženja pa se bo v nedeljo zvečer spustila do nadmorske višine okoli 2000 metrov.