središča mest in avtoceste

Raje ostanite doma: popoldanski prometni zamaški

B.K./STA
6. 9. 2019, 17.09
Posodobljeno: 6. 9. 2019, 17.16
Deli članek:

Zaradi popoldanske prometne konice je promet po podatkih prometnoinformacijskega centra povečan na mestnih obvoznicah in cestah, ki vodijo iz mestnih središč.

STA
Fotografija je simbolična.

Prometni zamašek je tudi v središču prestolnice. Ponekod po državi tudi dežuje, zato na prometnoinformacijskem centru voznike pozivajo k varni vožnji.

Na primorski avtocesti so pred priključkom Brezovica proti Kopru odstranili posledice prometne nesreče. Ostal je zastoj, ki sega na južno obvoznico do razcepa Malence ter na zahodno obvoznico do razcepa Kozarje. Občasno zaradi varnosti zapirajo predor Šentvid na gorenjski avtocesti.

Na primorski avtocesti od Razdrtega proti Ljubljani je gost promet z zastoji na različnih odsekih. Potovalni čas se podaljša za več kot eno uro.

Zastoj na gorenjski avtocesti pred predorom Karavanke proti Avstriji trenutno meri 2,5 kilometra. Za pot proti Kranjski Gori na prometnoinformacijskem centru tako priporočajo izvoz Jesenice vzhod/Lipce.

Na mariborski vzhodni obvoznici je na razcepu Dragučova iz smeri Lendave proti Šentilju zaradi prometne nesreče zaprt prehitevalni pas.

Na vipavski hitri cesti med razcepom Nanos in priključkom Selo je zaradi burje prepovedan promet za kamp prikolice, hladilnike in vozila s ponjavami do osem ton.

Promet je zgoščen še na cestah Bled-Lesce, Lucija-Strunjan, Padna-Koper, Starod-Kozina, Logatec-Vrhnika in Vrhnika-Brezovica.

Čakalna doba je na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Jelšane, Metlika, Obrežje in Gruškovje. Na Gruškovju avtomobili na vstop čakajo več kot dve uri, na Sečovljah in Dragonji pa med eno in dvema urama. Na Obrežju avtomobili na vstop in izstop čakajo do ene ure, na Metliki pa pol ure na vstop in eno uro na izstop.

Na prometnoinformacijskem centru sicer pričakujejo, da bo promet tudi ob koncu tedna zaradi številnih prireditev po Sloveniji upočasnjen. Promet bo zlasti na odsekih od Hrvaške proti Avstriji povečan tudi zato, ker se v delu Avstrije ta konec tedna končujejo počitnice.