Potniki ostali z dolgimi nosovi

Adrii zaradi 250 evrov dolga želeli zapleniti letalo?

S.R.
6. 9. 2019, 10.15
Posodobljeno: 6. 9. 2019, 11.57
Deli članek:

Po odpovedi leta na Dunaj so najkrajšo zopet potegnili potniki.

STA
Adriino letalo je včeraj ostalo prizemljeno (fotografija je simbolična).

Ob vseh težavah, ki zadnje čase pestijo letalsko družbo Adria Airways, so ji včeraj zagodli še avstrijski policisti in sodni izvršitelj, ki so na Dunaju čakali pristanek letala iz Ljubljane. Niso ga dočakali, saj letalo z brniškega letališča sploh ni vzletelo. 

Celotna drama naj bi bila posledica 250 evrov »težkega« dolga. Kot poroča avstrijski portal Austrianwings, je Adria Airways od leta 2017 v sporu z enim od potnikov iz Avstrije. Ta je zaradi odpovedanega leta takrat zahteval odškodnino, ker pa mu Adria te ni izplačala, se je obrnil na organizacijo za zaščito pravic potnikov Fairplane, zadeva pa se je preselila na sodišče. To je odločilo v njegovo korist. Brez obresti in sodnih stroškov naj bi celoten znesek znašal 250 evrov. 

Vse to naj bi privedlo do včerajšnje drame, ko so na dunajskem letališču na adriino letalo zaman prežali policisti in sodni izvršitelj. Ni sicer znano, kako bi avstrijski organi pregona po pristanku postopali, saj je po poročanju portala Siol.net vse skupaj preprečila nemška družba WDL Aviation, sicer lastnica letala, s katerim bi morali potniki včeraj poleteti na Dunaj in ki ga Adria od njih zadnjih nekaj dni najema. Let na Dunaj so odpovedali, posledično pa je bil odpovedan tudi povratni let na brniško letališče. Zaradi 250 evrov »težkega« dolga so kot kaže najkrajšo potegnili zopet potniki. Ti naj bi se na letalo že vkrcali, nato pa so jim po nekaj urah živčnega čakanja vendarle povedali, da je let odpovedan.