ZNS ni legitimizirana stranka za vlaganje takšnih prijav

Iren Prijović: Takšno ravnanje sem razumela ne le kot napad na mojo osebno integriteto nadzornice, ampak tudi izvršne osebe tega združenja

L.T.
1. 9. 2019, 07.55
Deli članek:

Objavljamo odgovor Irene Prijović, ki je zoper generalnega sekretarja stranke LMŠ Braneta Kralja podala prijavo političnega pritiska.

STA
Irena Prijović ni odgovorila na vprašanje ali je ZNS v preteklosti že podala kakšno podobno prijavo političnega pritiska.

»Moje dejanje predstavlja prevzemanje osebne odgovornosti kot predsednice nadzornega sveta Uradnega lista. Z namenom zaščite kadrovskega postopka za izbor direktorja družbe sem glede izvajanja političnega pritiska na izbor kandidata Igorja Šoltesa naredila prijavo na SDH in KPK. Ker sem hkrati izvršna direktorica Združenja nadzornikov Slovenije, sem takšno ravnanje, ki je nedovoljeno in protipravno, razumela ne le kot napad na mojo osebno integriteto nadzornice, ampak tudi izvršne osebe tega združenja,« odgovarja Prijovićeva.

Vprašali smo jo, koliko tovrstnih prijav so že podali v Združenju nadzornikov Slovenije, »Združenje ni legitimizirana stranka za vlaganje takšnih prijav, ampak so te predmet odločitve vsakega posameznika, ki je deležen takšnih pritiskov,« se je glasil njen odgovor. Premier Marjan Šarec (LMŠ) je v odzivu na prijavo dejal, da če bi klicala kakšna druga oseba, prijave verjetno ne bi bilo.