Ljubljana

Poljanska cesta bo odprta pred prvim šolskim dnem, Litijska še ne

B.K./STA
30. 8. 2019, 11.56
Posodobljeno: 30. 8. 2019, 11.58
Deli članek:

Pred prvim šolskim dnem bodo po napovedi ljubljanskega župana Zorana Jankovića za promet ponovno odprli Poljansko cesto, ki jo je občina od marca prenavljala na odseku od Kopitarjeve ulice do Ambroževega trga. Projekt obnove Litijske ceste medtem do konca tedna še ne bo v celoti končan.

Bobo
Poljanska cesta bo kmalu spet odprta za ves promet.

Celovita prenova Poljanske ceste je vključevala tako prenovo kolesarskih površin in pešpoti ter cestišča kot tudi obnovo plinovodnega in vročevodnega omrežja ter vodovodnega in kanalizacijskega omrežja. Sočasno s Poljansko cesto bo končana gradnja na delu Ulice Janeza Pavla II., ki je potekala sočasno s prenovo Poljanske ceste in ureditvijo Prekmurskega trga v križišču Poljanske ceste, Poljanskega nasipa in Ambroževega trga.

Z odpravo zapore Poljanske ceste bodo avtobusi na progah 2, 13 in 20 ponovno vozili po redni trasi. Znesek investicije ljubljanske občine ter javnih podjetij Energetika Ljubljana in VO-KA je znašal nekaj več kot 3,8 milijona evrov brez DDV. Od tega je delež občine dobrih 2,9 milijona evrov, od tega okoli 1,2 milijona evrov evropskih sredstev.

V soboto se izteče tudi rok za dokončanje prenove dela Litijske ceste na odseku med Fužinsko cesto in Potjo na Breje, a prenovitvena dela še ne bodo povsem končana. Janković je v torek na novinarski konferenci pred začetkom novega šolskega leta dejal, da bodo gradbeni delavci na tem odseku, če bo vreme ugodno, do nedelje položili fini asfalt, sicer pa bodo položili vsaj grobi asfalt, pločniki pa še ne bodo dokončani.

Zapora Litijske, na kateri občina ureja komunalno infrastrukturo, pločnik in kolesarsko stezo, je bila sprva predvidena do konca junija, a so na občini rok podaljšali do konca avgusta. Janković je na novinarski konferenci izpostavil, da si na občini prizadevajo dokončati gradnje v bližini šol oziroma na območjih, kjer potekajo šolske poti, da bi lahko otroci varno prihajali v šolo.