Muhasto vreme

Padavine še niso rekle zadnje, deževno tudi danes, izvzeta niti toča

J.P.
30. 8. 2019, 10.04
Posodobljeno: 30. 8. 2019, 14.57
Deli članek:

Noč je marsikje po Sloveniji minila v znamenju krajevnih neviht s številnimi razelektritvami.

STA
Fotografija je simbolična.

In čeprav je bilo danes sprva spremenljivo do pretežno oblačno, čez dan pa bo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, so se dopoldne v osrednji in južni Sloveniji še pojavljale krajevne plohe in nevihte.

Tudi toča

Popoldne bodo posamezne plohe in nevihte nastajale predvsem v hribovitem svetu severne in zahodne Slovenije, napovedujejo vremenoslovci Agencije RS za okolje, čemur pa prej omenjeni zanesenjaki dodajajo, da so ob nevihtah »lokalno možni močnejši nalivi in manjša toča«. Najvišje dnevne temperature bodo danes sicer od 24 do 28, na Primorskem okoli 32 stopinj Celzija.

Danes bo vremenski vpliv obremenilen, nekateri bolezenski znaki bodo okrepljeni.

Sončna nedelja

V soboto bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Popoldne in zvečer bodo tu in tam posamezne plohe in nevihte. Burja na Primorskem bo do večera ponehala. Jutranje temperature bodo od 15 do 19, na Primorskem okoli 22, najvišje dnevne od 25 do 30, na Primorskem okoli 32 stopinj Celzija. V nedeljo bo večinoma sončno. Popoldne bo v notranjosti nastala kakšna nevihta. V ponedeljek bo sprva še deloma sončno, popoldne pa bodo vse pogostejše plohe in nevihte. Padavine se bodo do večera okrepile in zajele vso Slovenijo. 

Meteorne vode

Uprava RS za zaščito in okolje sicer poroča, da so jo meteorne vode okoli druge ure zjutraj zagodle predvsem prebivalcem Kranja in Trboj v občini Šenčur.