US Open

Izjemen preobrat Bedeneta! V petem nizu v podaljšani igri ugnal nepredvidljivega Francoza, ki se je na koncu osramotil

G.G./STA
29. 8. 2019, 22.57
Posodobljeno: 29. 8. 2019, 23.17
Deli članek:

Najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je v 2. krogu odprtega prvenstva ZDA premagal Francoza Benoita Paireja in s tem dosegel največji uspeh na US Opnu.

Profimedia
Velika zmaga Aljaža Bedeneta.

Ljubljančan, ki na lestvici ATP zaseda 80. mesto, je 26. igralca sveta premagal po štirih urah s 4:6, 6:7 (3), 6:2, 7:5 in 7:6 (4).

Bedene bo prvič v karieri igral v 3. krogu turnirja v New Yorku. Njegov naslednji tekmec bo šesti nosilec, Nemec Alexander Zverev.

Prvi niz je bil izenačen do 4:4, do takrat sta oba igralca osvajala igre na svoj servis. V deveti igri je Ljubljančan izgubil igro na svoj servis, kar je Paire izkoristil in dobil niz s 6:4.

Podobno se je začel tudi drugi niz. Do 5:5 sta bila igralca brez napake na svoj servis, nato pa se je Bedene znašel v zaostanku. Tako kot v prvem nizu Paire ni izkoristil prednosti, saj je Bedene izenačil na 6:6 in izsilil tiebreak. A je v njem bil brez pravih možnosti.

Čeprav je bil Bedene z težkem položaju, se ni predal. Najboljši slovenski tenisač je izvrstno začel tretji niz in pri 5:2 se je že zdelo, da bosta igralca odigrala vsaj še en niz.

Bedene je bil v težkem položaju pri zaostanku 3:5 v četrtem nizu, a je našel moči za preobrat, zmago v nizu in nadaljevanje dvoboja.

Začetek petega niza je bil v domeni Paireja, ki je hitro prišel do vodstva s 3:0. Bedene je po zaostanku z 1:4 znova zaigral bolje in se s tremi zaporednimi točkami vrnil v igro. Končnega zmagovalca je odločil podaljšani niz, ki je več veselja prinesel Bedenetu. 

Na koncu dodajmo, da impulzivni Francoz ob porazu ni segel v roku Aljažu, za kar si je zaslužil žvižge gledalcev.