Napoved

Popoldne in zvečer močnejše nevihte s silovitimi nalivi in točo

J.P.
29. 8. 2019, 08.38
Posodobljeno: 29. 8. 2019, 08.48
Deli članek:

Po ponekod meglenem jutru nekatere prebivalce Slovenije popoldne in proti večeru čakajo še lokalne plohe in nevihte.

Profimedia
Ozračje nad našimi kraji je še naprej nestabilno.

Kot napovedujejo ljubiteljski vremenoslovci, ki skrbijo za spletno stran Neurje.si, bodo zaradi šibkih višinskih vetrov nevihtne celice stacionarnega tipa. "Zaradi velike potencialne konvektivne energije (1500-2000 J/kg) lahko lokalno nastanejo močnejše stacionarne nevihte, ki jih lahko spremljajo siloviti, dolgotrajnejši nalivi, močnejši nevihtni piš (microburst) in toča," so zapisali in dodali, da bo najmanjša verjetnost za nastanek ploh in neviht na Obali in območju Prekmurja. Ozračje se bo zvečer in v prvem delu noči na petek umirilo.

Živo srebro se bo danes povzpelo do 32 stopinj Celzija.

Oblačen konec tedna

Jutri bo sprva zmerno do pretežno oblačno s kakšno ploho, napovedujejo meteorologi Agencije RS za okolje. Čez dan se bo delno zjasnilo, popoldne bodo še krajevne plohe in nevihte. Pihal bo šibak veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 15 do 20, na Primorskem okoli 22, najvišje dnevne od 24 do 28, na Primorskem okoli 32 stopinj Celzija.

V soboto in nedeljo bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo. Nastajale bodo plohe in nevihte, burja bo v soboto na Primorskem ponehala.