Slovenija

FOTO: Čarobni dan v Arboretumu Volčji Potok praznuje 10. rojstni dan

N.N.
27. 8. 2019, 15.33
Posodobljeno: 27. 8. 2019, 15.38
Deli članek:

Arboretum bo v nedeljo, 1. septembra, ponovno na stežaj odprl vrata zabavi in čarobnim trenutkom, ki kar kličejo družine na nepozabna doživetja.

P.R.
Ne zamudite čarobnih dogodivščin v oazi zelenih vrtov in pisanega cvetja.

Prireditev bo letos še toliko bolj slavnostna, saj Čarobni dan v Arboretumu praznuje že deseto obletnico. Pred prireditvijo smo govorili s stvariteljico Čarobnega dne, Barbaro Novak iz Zavoda Zaupanje, ki osrečuje družine in otroke že celo desetletje. 

»V desetih letih se je zgodilo res veliko - dobrega in slabega. Ponosna sem na vsako prireditev posebej, na vse sodelavce in predvsem svoje družinske člane, ki podredijo svoj vsakdan aktivnostim, ki jih zahtevajo tako veliki projekti. Ni bilo vedno lahko, ampak na koncu me vodi naprej le ena želja – zadovoljni otroci, starši, babice, dedki, ki se z veseljem vračajo na naše prireditve, in seveda tudi poslovni partnerji, brez katerih ne bi mogli izvesti Čarobnega dne v tako velikem obsegu ter ponuditi obiskovalcem tako zanimivega in nepozabnega doživetja na ta dan,« je povedala Barbara, ki pravi, da je Čarobni dan ustvarila z namenom, da bi otrokom omogočila čim več gibanja v naravi in aktivnega preživljanja prostega časa. »Čarobni dan je najprej doživetje za vso družino – na enem mestu želimo staršem in otrokom ponuditi in pokazati tisto najboljše, kar lahko otroku damo v obdobju odraščanja.«

P.R.
Ne zamudite čarobnih dogodivščin v oazi zelenih vrtov in pisanega cvetja.

Prav zato organizatorji na vsaki prireditvi izpeljejo tudi dobrodelno akcijo, ki je do danes že več kot 3500 otrokom iz socialno šibkejših družin in nadarjenim otrokom omogočila brezplačen obisk raznih obšolskih dejavnosti. Barbara Novak pojasni: »Poleg tega vzpodbujamo tudi naše poslovne partnerje, da znotraj prireditve Čarobni dan izvedejo še dodatne dobrodelne akcije. Tako npr. Lidl Slovenija zadnja leta v Arboretumu pripravlja dobrodelno akcijo za Zvezo prijateljev mladine Slovenije (ZPMS). Če otroci opravijo določeno število aktivnosti v Deželi Zdravka Lidla, prejmejo nalepko in z vsako nalepljeno nalepko na Zdravkov mozaik dobrodelnosti prispevajo 1 eur v mošnjiček, katerega končna vrednost običajno znaša več kot 2500 eur. Ja, toliko otrok sodeluje v enem dnevu v Deželi Zdravka Lidla, Lidl Slovenija pa podari ta znesek v obliki hrane ZPMS. Seveda si želimo, da bi bilo še več podobnih dobrodelnih akcij z ostalimi partnerji na vsakem Čarobnem dnevu.« 

P.R.
Ne zamudite čarobnih dogodivščin v oazi zelenih vrtov in pisanega cvetja.

Znani Slovenci poskrbijo za zabavo

Na velikem glasbenem odru bodo tokrat glasbeno pravljico ustvarjali Nuša Derenda, Omar Naber, Rebeka Dremelj, Eva Černe, Nuška Drašček, Alenka Gotar, Regina, Anže Šuštar, Pepel in kri, pevska šola Alenke Gotar, glasbeni studio Osminka in drugi. Čarobni oder bo zasedla tudi pisana druščina raznih drugih izvajalcev, med njimi priljubljeni akrobati Dunking Devils in čarodej Toni. 

»Vsem tistim, ki so z nami že od začetka kot tudi tistim, ki so še sveži podporniki Čarobnega dne, smo neizmerno hvaležni, saj se vsi nastopajoči odpovejo honorarju, vse za otroške nasmehe,« je še povedala Barbara, ki dodaja, da na Čarobnem dnevu lahko prav vsak najde nekaj zase. »Povprečno se družina zadrži na Čarobnem dnevu šest do sedem ur, praktično cel dan, kar pomeni, da je dogajanje res pestro. Otroci se lahko preizkusijo na raznih športnih poligonih, spoznavajo in preizkusijo nove športe, tudi malo bolj adrenalinske, kot je plezanje po plezalni steni. Tisti, ki jih bolj mikajo živali, pa lahko jahajo konje, se pobliže seznanijo z eksotičnimi živalmi, se slikajo s kačami, itd. Vedno pa poskrbimo tudi za umetniške duše – zanje so pripravljene slikarske in risarske delavnice, ustvarjalni kotički, izdelava raznih izdelkov ali glasbene delavnice ter še mnogo drugega. Obiskovalci bodo lahko sodelovali tudi v zabavnih nagradnih igrah, kot je Čarobna pot, ki je letos novost, uživali ob degustacijah, v raznoliki ponudbi hrane in pijače, za katero je tudi poskrbljeno na sami prireditvi, tako da je užitek popoln, saj s praznimi želodčki res ne moreš biti ustvarjalen in športno aktiven - in to cel dan.« 

P.R.
Ne zamudite čarobnih dogodivščin v oazi zelenih vrtov in pisanega cvetja.

»Kot sem že malo prej omenila, pripravljamo ob 10. obletnici Čarobnega dne kar nekaj novosti, kot je nagradna igra Čarobna pot z 10 x 10 = 101 nagrada. Vsi otroci, ki bodo opravili določene aktivnosti na 10 Čarobnih postajah naših poslovnih partnerjev, bodo lahko sodelovali v veliki nagradni igri ob 10. obletnici Čarobnega dne. Vsak od partnerjev je prispeval po 10 nagrad ter dodatno, glavno nagrado, darilno kartico v vrednosti 100 eur, Lidl Slovenija,« je malce razkrila tokratno novost Barbara, ki pa ni želela govoriti o podrobnostih, saj bo le-to eno glavnih presenečenj letošnjega Čarobnega dne v Arboretumu, poleg seveda torte velikanke.

Barbara ne skriva, da je v njeni naravi, da rada pomaga ljudem v stiski in prepričana je, da se dobro vedno vrača z dobrim. »In nenazadnje so najbolj pomembni številni nasmejani in zadovoljni obrazi otrok, ki zapuščajo Čarobni dan polni novih vtisov in doživetij, o katerih še dolgo pripovedujejo svojim vrstnikom. Nikoli nam ne sme biti žal, da si vzamemo čas za otroke, za aktivnosti celotne družine v naravi, v družbi nasmejanih obrazov in v sproščenem vzdušju. Vzpodbujajte vedoželjnost otrok skupaj z nami in nas obiščite 1. septembra v parku Arboretum Volčji Potok,« je še za konec poudarila Barbara Novak.