Športni svet

FOTO: S športom smo v soboto na Vrhniki risali nasmehe

Si.R.
27. 8. 2019, 21.30
Deli članek:

Dogodek Športni Svet, ki se večkrat letno odvija na različnih lokacijah po Sloveniji, je tokrat v duhu dobrodelne note gostoval na Vrhniki in ponovno narisal nasmeh na obraz družinam otrok s posebnimi potrebami.

Svet24
Kolesarji so se podali v dir.

Dobrodelni dogodek našega časopisa za pomoč družinam otrok s posebnimi potrebami v sodelovanju z društvom Vesele nogice je tokrat gostoval na Vrhniki. Športni navdušenci so lahko poskrbeli za svoje telo in hkrati naredili nekaj dobrega.

Tek za odrasle in otroke

Po ulicah Vrhnike je v večernih urah potekal rekreativni tek, kar je dalo rekreaciji udeležencev poseben čar. Tekači so lahko izbrali med dvema trasama različnih dolžin. Tekli so pet ali deset kilometrov. A seveda nismo pozabili na najmlajše, ki jih je treba zgodaj začeti vzgajati tako v športnem kot dobrodelnem duhu. Otroci so se tako v popoldanskih urah pomerili v vrtčevskem in šolskih tekih, ki smo jih zanje pripravili v Športnem parku Vrhnika.

Svet24
Nočni tek po vrhniških ulicah je imel poseben čar.

S kolesi na ulovko

Tudi kolesarji so prišli na svoj račun. Potekal je namreč kolesarski vzpon na Ulovko, športni navdušenci na dveh kolesih pa so startali v Športnem parku Vrhnika. Vzpon na dobrih 800 metrov visok hrib nad Vrhniko so premagali po 8,4 kilometra dolgi trasi.

A v soboto ni šlo le za šport, prostor smo naredili tudi za prijetno druženje in zabavo. Vse skupaj pa smo sklenili z zabavno Petkovo pumpo in DJ Boštjanom.

Pridite na Bled

Naš pogled pa je že usmerjen naprej, na naslednji Športni Svet, ki bo 28. septembra na idilični blejski promenadi. Naš časopis in Radio Veseljak bosta od 8. ure dalje poskrbela, da se šport in dobrodelnost ponovno združita ter poskrbita za zabaven, športno obarvan dan, ki bo razvedril obiskovalce vseh generacij. Za zabavo bo poskrbela tudi simpatična Tanja Žagar!

Svet24
Prijazne gospodične so poskrbele, da je vse potekalo gladko.

Edinstvena osvežitev

Vsi udeleženci teka so se med in po rekreaciji osvežili z brezalkoholnim pivom Erdinger, na večernem delu pa so lahko preizkusili tudi druge vrste tega odličnega pšeničnega piva in izotonika hkrati, ki odžeja in pomaga pri okrevanju po športni aktivnosti ter daje telesu nujno potrebna hranila. Vsebuje vitamine B-skupine in folno kislino, z le 25 kcal na 100 ml.

Posebno darilo

Vsi udeleženci teka in kolesarjenja so v promocijski vrečki prejeli tudi vodo Active O2 z okusom jabolka in kivija. Gre za funkcionalno vodo, ki vsebuje čisto mineralno vodo iz bavarskih Alp, naravne okuse ter dodan naravni kisik. Ta ji daje jasen in zelo osvežujoč okus.