Iz tega grozdja ne bo vina

FOTO: Žalostni prizori po včerajšnji toči, celoten pridelek je uničen

S.R.
27. 8. 2019, 09.51
Posodobljeno: 27. 8. 2019, 14.15
Deli članek:

Nevihte, ki so se včeraj razbesnele nad Slovenijo, so za seboj pustile tudi dolgoročne posledice.

Kot smo poročali, je Podravje včeraj pozno popoldne zajela huda nevihta s silovitim nalivom in točo. Najhuje je bilo na območju Slovenskih Konjic in Slovenske Bistrice. Nedaleč stran, natančneje v kraju Stražgonjca v bližini Kidričevega, pa so se morali zvečer soočiti z žalostnimi posledicami, saj je toča, ki je zaropotala po trti, uničila celoten letošnji pridelek. Kot so ob fotografiji opustošenja zapisali pri Neurje.si, je »današnje dogajanje nad Podravjem še en dokaz o nesmiselnosti obrambe pred točo.« 

Sicer pa so se nevihte razbesnele tudi nad drugimi deli Slovenije. Gasilci so imeli veliko dela s posledicami udarov strel, plazov in poplav. Vreme bo danes nekoliko bolj prizanesljivo, a nas lahko popoldne znova obišče nekaj ploh in neviht, med njimi tudi kakšna z "močnejšim, dolgotrajnejšim nalivom, sunki nevihtnega piša in drobno točo ali sodro," opozarjajo pri Neurje.si. Sicer pa bo deloma sončno s spremenljivo oblačnostjo, najvišje dnevne temperature pa bodo od 24 do 28, na Goriškem do 31 stopinj Celzija, poroča Agencija RS za okolje (Arso).

Meteo.si
Vreme danes popoldne.

V sredo bo delno jasno s koprenasto oblačnostjo, popoldne bo v notranjosti Slovenije možna kakšna nevihta. Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 18, na Primorskem okoli 20, najvišje dnevne od 26 do 30, na Primorskem do 32 stopinj Celzija.