Po mnenju povprečnega Slovenca največ časa zapravimo na internetu in mobilnih telefonih. Na dan preživimo kar 247 minut na internetu, torej malo več kot 4 ure. Na mobilnih telefonih pa izgubimo 98 dragocenih minut dnevno.

Veliko časa izgubimo tudi v avtu ali na javnih transportnih sredstvih. Povprečen Slovenec v prometu preživi kar 9 ur tedensko, kar nanese 468 ur ali 20 dni letno.

Čas je denar

Ta čas pa ni nujno popolnoma izgubljen; če imamo možnost, poskusimo združiti čas na mobilnem telefonu in čas, ki ga preživimo na cesti. Med vožnjo z mestnim avtobusom ali vlakom (nikakor ne za volanom!) lahko uredimo tudi obveznosti, kot so plačevanje računov in položnic, odpisovanje na elektronsko pošto ali pa klic prijatelja, ki ga že dolgo nismo slišali. Z Addiko Chat Banking plačevanje računov izgleda kot pogovor s prijateljem, saj poteka preko aplikacije Viber. Tako lahko plačujete račune in položnice kar na avtobusu in kradljivcem časa izmaknete kar nekaj minut zase.
Seveda ne moremo mimo raznih vsakodnevnih opravkov, kakršni so obiski banke, vrste v trgovinah in čakanje na upravni enoti.

Če že ne moremo storiti ničesar glede vrst v trgovinah in na upravni enoti, pa lahko namenimo malce več pozornosti izbiri banke. Splača se izbrati banko, ki ceni vaš čas. Pri Addiko banki so z namenom, da bi svojim komitentom prihranili čim več časa, razvili vrsto storitev, ki poenostavljajo upravljanje s financami in vam tako prihranijo čas. V Addiko Express poslovalnici lahko nekatere bančne storitve opravite kar sami, hitro in enostavno, brez čakanja v vrsti. Lahko pa obiščete njihovo spletno stran in sklenete kredit enostavno prek spleta, potrebujete le osebni dokument.