Nalivi

FOTO in VIDEO: Na območju Mute in Vuzenice plazovi in poplavljene kleti, padavinska celica pa kroži in se obnavlja

G.G./STA
24. 8. 2019, 16.51
Posodobljeno: 24. 8. 2019, 18.06
Deli članek:

Po Sloveniji so se razpasle posamezne nevihte. Najhuje je na območju Vuzenice in Mute, kjer so poplavljali hudourniki in potoki poplavljali,

PGD Muta
Gasilci imajo na Muti in v okolici ogromno dela.

Po 13. uri je na območju Vuzenice in Mute svojo moč pokazala nevihtna celica. Poleg silovitega naliva se je pojavila tudi toča, narasli so hudourniki.

Portal Neurje.si je poročal, da je na območju Mute padlo več kot 100 milimetrov padavin v zelo kratkem času, zato so hudourniki in potoki poplavljali. Iz Slovenskih železnic pa so prek Twitterja objavili, da je zaradi plazu do nadaljnjega zaprta koroška proga.

Regijski poveljnik Civilne zaščite Alan Matijevič je povedal, da so gasilci na terenu in delajo po najboljših močeh, da bi občanom pomagali pri odpravi posledic neurja. Veliko je po njegovih besedah poplavljenih kleti, nekaj je tudi še drugih plazov, ki ogrožajo objekte.

Razmere se sicer umirjajo, a padavine se nadaljujejo, padavinska celica pa kroži in se obnavlja. Zato še nekaj časa pričakuje potencialne težave.

Popoldne so nevihte s številnimi udari strel poskrbele za osvežitev tudi v osrednji Sloveniji. 

Že prej so nalivi in toča manjših dimenzij poskrbeli za nemir na širšem območju slovenske Istre. Popoldne se je sodeč po radarski sliki na vremenskem portalu Agencije RS za okolje (Arso) nevihtna linija pomaknila proti Notranjski. 

Slovenske železnice (SŽ) so sporočile, da je zaradi neurja prišlo do izpada elektrike na progi Koper-Divača, zaradi česar je bil promet močno oviran, vendar pa so vmes napako že odpravili.

Zaradi nespametnega ravnanja voznikov v nevihti je bil za krajši čas zaprt tudi predor Kastelec na primorski avtocesti. Vozniki so namreč ustavljali v predoru zaradi toče.