"V prihodnjih urah, predvsem popoldan in zvečer, bodo ponekod po Sloveniji nastajale plohe in nevihte. Obstaja možnost nastanka močnejših neviht z dolgotrajnejšimi nalivi in manjšo točo ali sodro," so okoli 13. ure zapisali ljubiteljski vremenoslovci na facebook stranu Neurje.si.

Prav takrat se je v zaledju Trsta razvila prva močnejša nevihta. Na obočju Socerba in Kozine je nevihto spremljal močan naliv, kar solidno pa je začelo padati tudi na območju Pohorja in v koroških krajih ob Dravi. Iz Vuzenice in Mute poročajo o dolgotrajnem nalivu, ki je prinesel tudi točo. Po neuradnih podatkih je tem območju padlo preko 100 mm padavin v zelo kratkem času, zaradi česar so poplavili hudourniki in potoki. Močan naliv je trajal vse do 15.30.

Iz Slovenskih železnic mo medtem sporočili, da je zaradi plazu do nadaljnjega zaprta koroška proga. Potnikom se opravičujejo in jih prosijo za razumevanje.

 Jutri bo vreme podobno, le padavine bodo nekoliko manj pogoste. Jutranje temperature bodo od 15 do 20, na Goriškem in ob morju okoli 22, najvišje dnevne od 22 do 28, na Primorskem do 31 °C.

radarska slika padavin, 24.8.2019
meteo.si
Nekaj pred 14. uro je kar močno padala v zaledju Obale in na zahodnem delu Pohorja.