Skrivnostni nakup

Prestižne limuzine za Šarčevo vlado

Ž.K.
23. 8. 2019, 19.30
Posodobljeno: 23. 8. 2019, 19.54
Deli članek:

Vlada o nakupu novih vozil molči, kot kaže, pa smo davkoplačevalci za nova vozila plačali več kot milijon in pol evrov.

Arhiv prozvajalca
Serija Guard naj bi omogočala največjo stopnjo varnosti pred napadi.

Včeraj je v javnost prišla novica, da si je najdražja vozila v lanskem letu privoščila slovenska vlada. Javne evidence namreč razkrivajo, da smo lani kupili dve vozili Mercedes S600, vrednost vsakega pa naj bi bila dobrih 800.000 evrov. Poleg mercedesov očitno vladnim uslužbencem dišijo tudi BMW-ji, saj so si omisli dva prestižna terenca X5, ki sta nas stala vsak okoli 200.000 evrov.

Trdnjava na kolesih

Podatki razkrivajo, da mercedesa tehtata kar štiri tone vsak, zaradi česar je logično sklepati, da gre za blindirani vozili iz serije Guard, ki se je je prijel sloves trdnjave na kolesih. Zaščita, ki jo premorejo ta luksuzna vozila, pomeni, da podvozje zdrži dve eksploziji granat, avto pa je varen pred strelnim orožjem in bombnim napadom, ima neprebojne rolete ter kolesa, ki lahko po poškodbi prevozijo še 30 kilometrov. Dodatno zaščito naj bi premogla tudi BMW-ja, a manjšo.

Arhiv prozvajalca
Udobja politikom ne bo manjkalo.

Šarec dražji od Cerarja

Časnik Finance, ki je nakup razkril, je poskušal o nakupu izvedeti tudi več podrobnosti, a so jim iz vlade sporočili, da gre za zaupno naročilo, zaradi česar so podatki tajni. Šarčev predhodnik Miro Cerar si je pred tremi leti za svoje potrebe omislil BMW 740 xdrive, ki je bil vreden »le« 470.000 evrov.