Družino tragedija povsem zlomila

9-letno Emmo raztrgali trije psi, ni ji bilo pomoči

R.T.
23. 8. 2019, 08.31
Posodobljeno: 23. 8. 2019, 09.28
Deli članek:

Emma Valentina, devetletna deklica, je v ponedeljek umrla. Medtem ko se je za domačo hišo peljala s kolesom, so jo napadli trije psi in jo pokončali.

Gofundme
Emma Valentina Hernandez

Do tragedije je prišlo v Detroitu, največjem mestu v ameriški zvezni državi Michigan. Edward Cruz, sosed, je bil priča napadu. “Ko sem izstopil iz hiše, sem videl tri pitbule, ki so napadli majhno deklico. Brez oklevanja sem pograbil opeko in jo vrgel v pse. Boleče je,” je povedal sosed. Tudi soseda Deborah Golden je skupaj z očetom Armandom Hernandezom pritekla na pomoč. “Deklica ni bila pri zavesti, del vratu ji je visel stran. Njen oče je vrat držal, jaz pa sem ji na rano položila majico,” je povedala soseda. Oče pa je ihtel: “Storil sem vse, kar je bilo v moji pomoči. Oživljal sem jo. Skušal sem ji pomagati”. 

Na podivjane pse so začeli sosedje streljati, medtem ko so reševalci nadaljevali z oživljanjem. Enega od psov so ubili, druga dva pa sta pristala v Centru za zaščito in nadzor živali v Detroitu. Emmo so sicer odpeljali v bolnišnico, a ji ni bilo pomoči. Deklica je umrla.

33-letnega lastnika psov so policisti prijeli, še vedno pa ni informacij o tem, ali je bil tudi kazensko ovaden. Moški živi v nesporedni bližini družine Hernandez, za pse pa ni ustrezno skrbel, je povedal dekličin oče in izpostavil, da bi lastnik napad lahko preprečil.

Družinski člani pa na spletni strani Gofundme prosijo za finančno pomoč, da bi lahko poravnali stroške pogreba. Doslej so zbrali 60.000 ameriških dolarjev. “Emma je bila pametna deklica. Svoj čas je rada preživljala zunaj, kjer se je igrala z bratranci in sestričnami. Izguba nas je povsem zlomila,” je povedal Armando.