SDH

Šarec bo s Škofom zadovoljen šele, ko bo videl, "da zadeve tečejo"

B.K./STA
22. 8. 2019, 17.57
Posodobljeno: 22. 8. 2019, 17.58
Deli članek:

Imenovanje Gabrijela Škofa na mesto predsednika uprave SDH je danes v Krškem komentiral tudi premier Marjan Šarec. Na vprašanje, ali je s kadrovsko potezo nadzornikov holdinga zadovoljen, je odgovoril, da to težko reče. "Zadovoljen bom takrat, ko bom videl, da zadeve tečejo," je pristavil.

Bobo
Marjan Šarec

"Za nikogar nikoli ne dajem roke v ogenj, razen če res vem, da bo tako, kot želim, in kjer je odvisno le od mene. Kjer ni odvisno le od mene, ne želim soditi vnaprej," je ob robu obiska v Nuklearni elektrarni Krško povedal Šarec.

Predsednik vlade upa, da se bo Škof, ki po navedbah časnika Delo sodi v kadrovski krog stranke LMŠ, izkazal in da ne bo težav. "Tako od njega kot od vsakega v državi pričakujemo rezultate, vsi državljani in tudi sam," je še dejal.

Nadzorni svet Slovenskega državnega holdinga (SDH) je Škofa, trenutnega prvega moža zavarovalnice Adriatic Slovenica, za predsednika uprave holdinga imenoval v sredo. Škof se bo 1. oktobra v upravi pridružil članoma Boštjanu Kolerju in Andreju Božiču in tako zaokrožil niz nedavnih kadrovskih sprememb v SDH in tudi Družbi za upravljanje terjatev bank.

Uprava SDH bo sicer kmalu spet nepopolna. Božič je namreč v sredo nadzornikom s 1. decembrom podal odstopno izjavo. Ta poteza ni bila pričakovana, a nadzorni svet je odstop sprejel in bo nadaljeval s postopki popolnitve uprave. Ob tem so se v javnosti spet pojavili očitki, da pri vodenju upravljalca državnih naložb ni konsistentnosti in stabilnosti.

Božič je po besedah prve nadzornice SDH Dietnerjeve uradno v odstopni izjavi zapisal, da je v času svojega mandata v SDH izpeljal določene zastavljene cilje in projekte, sedaj pa se želi posvetiti drugim izzivom. Mediji medtem neuradno omenjajo govorice, da naj ne bi bil dovzeten za kadrovske in druge politične želje oz. da naj bi bil razočaran, ker na čelo SDH ni sedel sam.