Februarja, po kritičnem pismu nekaterih kolegov z njegovega oddelka, je Klokočovnik napovedal, da se bo poslovil od dela v UKC, v začetku julija pa je začel sodelovati z beograjskim Inštitutom za kardiovaskularne bolezni Dedinje. Po imenovanju Janez Poklukarja na čelo kliničnega centra je priznani srčni kirurg nato izrazil upanje, da bo z novim vodstvom uspel najti skupen jezik. 

Že pred tem je Klokočovnik vodstvu ponudil več možnosti nadaljnjega sodelovanja. Ena od njih je bila sodelovanje z UKC kot pogodbeni delavec, ki bi opravljal najzahtevnejše operacije, ali ustanovitev oddelka za minimalno invazivno srčno kirurgijo, ki bi ga tudi vodil ter učil mlade kirurge in kirurge iz tujine, je pojasnil že pred časom. 

Generalni direktor se je s Klokočovnikom srečal, a se kot kaže niso uspeli dogovoriti. Radio Slovenija je danes namreč poročal, da je Klokočovnik v torek podal tako odstop kot pisno odpoved delovnega razmerja, a so v kliničnem centru za zdaj prejeli le slednjega. Po neuradnih informacijah bo kot vršilec dolžnosti vodenje oddelka prevzel Nikola Lakič

Trenutno v Bejrutu

Po poročanju radija naj bi se Klokočovnik trenutno nahajal v Bejrutu, kjer tamkajšnje kirurge uči svojo metodo zamenjave aortne zaklopke. Po navedbah kliničnega centra je Klokočovnik sicer bolniško odsoten. 

V UKC medtem zagotavljajo, da med odsotnostjo Klokočovnika delo na programu poteka nemoteno, operacije pa opravlja ekipa osmih kirurgov. Na kliničnem oddelku za kirurgijo srca in ožilja so do konca julija letos opravili 392 operacij, v enakem obdobju lani pa 368 operacij.