Zahtevno iskanje

Drama s srečnim koncem v hribih nad Jelendolom: 9-letnica ubrala napačno pot in štiri ure tavala po brezpotjih

G.G.
21. 8. 2019, 08.18
Posodobljeno: 21. 8. 2019, 08.21
Deli članek:

Včeraj popoldne je za dramo poskrbela 9-letna deklica, ki se je izgubila v hribih nad Jelendolom.

Gorska policijska enota
Iskali so jo tudi s helikopterjem.

Zgodba se je zaključila s srečno, policisti pa so posredovali podrobnosti. Dekletce jo bilo hitrih nog in je hodilo pred starši. Na zadnjem križišču pred kočo na planini Dolga njiva je zgrešila smer. To se je zgodilo okoli 15. ure. Več ur je tavala po brezpotjih in se po gozdni cesti spuščala nazaj proti Jelendolu.

Tako je blodila že več kilometrov, ko jo je okoli 19. ure v Medvodju našel eden od iskalcev. Deklica je nepoškodovana, z njo pa je vse v redu.

Predstavnik za stike z javnostmi na PU Kranj Bojan Kos je povedal, da v zahtevni iskalni akciji sodelovalo več kot 50 izkušenih iskalcev. Med njimi so bili tržiški gorski reševalci, vodnikih reševalnih psov ter jelendolski prostovoljni gasilci in policisti. O iskanju so bili obveščeni tudi avstrijski varnostni organi, ker gre za območje blizu meje z Avstrijo. V teh štirih urah so pregledali veliko hribovito območje (Pečovnik, Košuta, Tegoška planina, Plešivec, Zgornja Dolga njiva, skalne peči), brezpotja in gozdovi. Kos je poudaril, da so bile aktivnosti ves čas »zelo intenzivne in visoko zahtevne«.