Zanika trgovino z ljudmi

Nekdanji varnostnik v azilnem domu Vič postavlja pod vprašaj navedbe civilne iniciative

G.G./STA
7. 8. 2019, 21.03
Posodobljeno: 7. 8. 2019, 21.04
Deli članek:

Nekdanji varnostnik v azilnem domu Vič, ki se je prepoznal na posnetku, objavljenem na spletu, je za POP TV zanikal vpletenost varnostnikov v trgovino z ljudmi.

Bobo
Azilni dom na Viču.

Poudaril je tudi, se varnostniki niso izživljali nad migranti, pač pa so silo uporabili izjemoma, ko so se ti vedli agresivno. Ob tem je dodal, da je posnetek nastal že pred petimi meseci, torej veliko prej, preden je eden izmed prosilcev za azil v ljubljanskem centru, ki ga je civilna iniciativa prosilcev za azil izpostavila včeraj, prišel v konflikt z vodstvom doma. Trdi še, da tega migranta na posnetku sploh ni, poroča POP TV. 

Nekdanji varnostnik je povedal še, da varnostniki na posnetku niso izgubili službe zaradi tega postopka. Dodal, da je službo v azilnem domu pustil sam, ker da je breme dela z migranti nesorazmerno plači 750 evrov bruto, ki jo je dobival.

Pred sodnikom se ni ničesar spomnil

Omenjenega migranta pa so danes po poročanju POP TV pripeljali pred sodnika, kjer pa se ni spomnil ničesar, čeprav so v izjavi civilne iniciative zapisali, da bi migrant želel pričati o tem, kar je pred enim mesecem videl glede organiziranega tihotapstva s strani osebja v azilnem domu.

Predstavniki iniciative Boj za svobodo (La Lutte de la Liberte) so na torkovi novinarski konferenci namreč opozorili na dolgotrajne postopke za pridobitev azila in dovoljenja za delo, prenatrpanost azilnega doma v Ljubljani ter pomanjkljivo zdravniško oskrbo.

Izpostavili so tudi domnevno neprimeren odnos nekaterih varnostnikov do uporabnikov azilnega doma in izrazili sum, da se v azilnem domu dogaja organizirano tihotapljenje prosilcev, pri čemer naj bi sodelovali nekateri varnostniki varnostne službe Galekom.