RK Ptuj

S šolskimi potrebščinami oskrbeli okrog 400 otrok

M.G. / Štajerski tednik
8. 8. 2019, 06.55
Deli članek:

Čeprav je avgust še vedno počitniški mesec, je začetek novega šolskega leta že zelo blizu, kar zadeva nakup šolskih potrebščin. To pomeni za marsikatero družino dodaten stres.

C.G.
Za šolske potrebščine 499 otrok so porabili prek 7000 evrov.

Na pobudo socialnih služb osnovnih šol so se na Območnem združenju RK Ptuj letos odločili za nakup šolskih potrebščin že ob koncu preteklega šolskega leta za naslednje šolsko leto. Tako so tisti, ki jim je bilo to namenjeno, že takrat vedeli, da letos problemov z nakupom šolskih potrebščin ne bodo imeli.

C.G.
Marjana Cafuta

Šolske potrebščine so zagotovili za okrog 400 otrok, je povedala sekretarka Območnega združenja RK Ptuj Marjana Cafuta. Za to so namenili nekaj več kot 7000 evrov. Nakupljeno so prepeljali v šole, te pa so poskrbele, da so šolske potrebščine prejele družine, ki bi stežka zmogle te nakupe. Počitnice so bile tudi zato zanje letos veliko lepše, ker so odpadli problemi vsaj z nakupi šolskih potrebščin, čeprav bo njihovo življenje še naprej težko. Potrebna sredstva so zagotovili iz evra po prebivalcu, ki ga prejmejo od občin in ga zelo skrbno razdelijo. Tako zbrana sredstva namenjajo za šolske potrebščine, nabavo manjkajoče hrane in financiranje oziroma sofinanciranje letovanja otrok iz okolij, v katerih ljudje tega sami ne zmorejo. Letos je s pomočjo OZ RK Ptuj tako na morju uživalo 73 otrok.

Ptujski RK deluje v nevzdržnih razmerah

Vsi, ki prihajajo po kakršnokoli pomoč v prostore Območnega združenja RK Ptuj, se lahko sami prepričajo, v kakšnih neurejenih razmerah še vedno delujejo. Zagotovo ni društva ali kakšne podobne organizacije, ki bi delovala v takšnih razmerah. S problematiko se je do zdaj ukvarjalo že več ptujskih županov, a prave rešitve ni bilo. Kot vse kaže, je še nekaj časa ne bo. Na območnem združenju pričakujejo trajno rešitev, tega pa ne prinaša omejen najem za pet let.

Vse od odprtja Puhovega mostu potekajo aktivnosti za pridobitev primernih prostorov. Pričakovali so, da bodo rešitev našli v novem objektu ptujskega gasilskega doma. Od takrat do danes pa se ni nič spremenilo, kvečjemu gre na slabše, saj so še bolj utesnjeni. Za potrebe dejavnosti imajo na voljo dva prostora. V enem, kjer naj bi sedela sekretarka, imajo priročno skladišče, drugi »skladiščni prostor«, ki ne ustreza nobenim standardom in temu sploh ni namenjen, pa je hodnik, na katerem hranijo oblačila.