ganljiva zgodba

FOTO: Aktualovci poskrbeli, da je voznik tovornjaka Neno našel svojega "angela"

Radio Aktual
5. 8. 2019, 14.43
Posodobljeno: 5. 8. 2019, 15.17
Deli članek:

Na Aktualu vsak dan osrečujejo poslušalce. Pred kratkim pa so poskrbeli za posebno zgodbo, ki je zagotovo spremenila življenje vsak dvema osebama.

Radio Aktual
Tako sta se objela Neno in Polona.

Na Aktual se je namreč obrnil Neno Nedžad, voznik tovornjaka, ki je konec maja doživel hudo prometno nesrečo. Na tovornjaku je namreč počila pnevmatika, zaradi katere se je tovornjak prevrnil čez zaščitno ograjo in pristal na obeh pasovih. 48-letni Neno enostavno ni imel nobene druge možnosti, kot da zavira. Zaneslo ga je in tako je poletel čez sprednje steklo tovornjaka, a samo do polovice.

Bobo
Prevrnjen tovornjak pri Kranju.

Ni bilo časa za premišljevanje

Vse to je v šoku spremljala Polona Vreček iz Šenčurja, sicer medicinska sestra na porodniški, ki se je tistega dopoldneva v družbi mame in svojih dveh majhnih fantkov peljala po gorenjski avtocesti proti Ljubljani. Ker je videla, kaj se dogaja, je iz prehitevalnega pasu močno zavila na desno, ustavila avto in prva priskočila na pomoč. »Takrat ni bilo časa za premišljevanje. Enostavno sem takoj odreagirala, ostala pri gospodu in mu podstavila odejo, da mu je bilo lažje. Sunkovitih premikov nisem delala, saj je bilo težko oceniti, kakšno je stanje,« se spomni Polona in doda, da je bil takrat Neno še pri zavesti.

Radio Aktual
Veselo snidenje v studiu Radia Aktual.

Neno se dogodka ni spomnil, so mu pa policisti povedali, da je imel ob sebi angela varuha, ki je čakal, da pride pomoč. To je bila seveda Polona. Zato se je odločil, da bo poiskal punco, ki mu je takrat nesebično priskočila nasproti. Ker mu policaji informacije niso dali, je za pomoč prosil Aktualovce, ki so seveda takoj pomagali. In tako so vsi poslušalci, skupaj z Nenom iskali medicinsko sestro, ki je tako nesebično pomagala v nesreči.

Ostal je brez besed

V jutranjem programu radia Aktual sta tako Mojca Gornik in Klemen Bunderla poskrbela za presenečenje. Za tisto, pri katerem se vsem naježijo dlake in spustijo kakšno solzico. Nena sta presenetila in mu razkrila, da so Aktualovci našli damo, ki mu je, tako rekoč, rešila življenje. In ko je Neno zagledal Polono, je ostal brez besed.

Radio Aktual
Za spomin.

»Preprosto ni besed, s katerimi bi to lahko opisal,« je po koncu srečanja povedala Neno, ki pravi, da bo Poloni neskončno hvaležen. »Res sem počaščen, da so okoli mene ljudje, ki so tako pripravljeni na pomoč. Zdravniki, so mi povedali, da sedaj 24. maja praznujem svoj drugi rojstni dan, jaz pa sem nadvse hvaležen tudi Poloni. Res, ni besed. Ni besed! Hvala Aktualovci in hvala vsem, ki so mi pri moji akciji pomagali! Resnično sem vesel, da sem našel Polono,« dodaja Neno, Aktualovci pa so ponosni, da lahko priskočili na pomoč in bili priča še eni ganljivi zgodbi.

Radio Aktual
Veselo snidenje v studiu Radia Aktual.

Radio Aktual
V kritičnem trenutku mu je Polona nesebično pomagala.