Anketa

Povedali ste nam, kje izgubite največ časa

P.K.
1. 8. 2019, 15.18
Posodobljeno: 1. 8. 2019, 15.42
Deli članek:

V anketi na naših spletnih straneh smo vas spraševali o situacijah v življenju, ki bi se jim najraje izognili, saj te vzamejo preveč dragocenega časa.

dreamstime
Nakupovanje je veliko Slovencem v breme.

Sodobni življenjski slog človeka se je v zadnjih letih še bolj pohitril. Hitrost je pravzaprav postala kot nekakšna obsesija skoraj vsakega posameznika.Uspeh slednjega se namreč meri po tem, kako hitro opravi čim več stvari oziroma kako čim efektivneje igrati bitko z urinimi kazalci.

Prav zato poskušamo z dnevnimi aktivnostmi rokovati tako, da zanje izgubimo čim naj časa, a se to ne izpolni vsakič. Skoraj vsak dan se namreč znajdemo v situacijah, ki nam zaradi zamotanih in dolgotrajnih postopkov ali čakanja precej načenjajo živce. Kje bi vi najraje prihranili dragocene minute?

Vožnja je porabnik

To ste nam zaupali v hitri raziskavi. Skoraj polovica tistih (48,9 odstotka), ki so sodelovali v anketi, je dejala, da jih moti, da toliko časa izgubijo na cesti. Malenkost manj od 20 odstotkov anketirancem se zdi, da preveč porabijo med nakupovanjem, predvsem s čakanjem na blagajni.

arhiv
Rezultati ankete v grafični obliki.

Frizer in mehanik

Da bi pri zdravniku v čakalnici izgubili manj časa kot ga sicer, si želi 16 odstotkov anketiranih. Štirje odstotki bi radi prihraniti s službenimi sestanki, skoraj tri odstotke ljudi pa moti, da so predolgo na bankah, mejnih prehodih, pri frizerju in na upravnih enotah. Manj kot pol odstotka sodelujočih v anketi pa je odgovorilo, da si želi, da bi manj časa porabili na bencinskih črpalkah in pri mehanikih.