V petek ohladitev

Združijo se lahko v nevihtne sisteme in prinesejo močnejše nalive in točo

B.K.
31. 7. 2019, 10.17
Posodobljeno: 31. 7. 2019, 10.33
Deli članek:

Danes bo spremenljivo oblačno. Sredi dneva, popoldne in zvečer bodo predvsem v notranjosti Slovenije krajevne plohe in nevihte. Na Primorskem bo zvečer zapihala šibka burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 25 do 32 stopinj Celzija.

STA
Fotografija je simbolična

Čez dan se bodo plohe in nevihte pojavljale zlasti v hribovitih predelih zahodne in severne Slovenije (alpsko-dinarska pregrada) ter severno in zahodno od nas na območju Alp, piše na spletni strani neurje.si. Posamezne nevihte se bodo kasneje lahko združevale v nevihtne sisteme ter pozno popoldne ob vplivu vremenske fronte širile proti vzhodu in jugovzhodu. V notranjosti države bodo možni močnejši nalivi, močni sunki nevihtnega piša in manjša toča, še pišejo vremenski navdušenci na Neurje.si.

V četrtek bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo, zjutraj in deloma dopoldne bo ponekod v osrednji in vzhodni Sloveniji nizka oblačnost. Sredi dneva in popoldne bodo krajevne nevihte, ki bodo verjetnejše v zahodni polovici Slovenije. Šibka burja na Primorskem bo čez dan ponehala. Najnižje jutranje temperature bodo od 14 do 20, na Primorskem do 22, najvišje dnevne od 24 do 29, na Primorskem do 31 stopinj Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

V petek pogoste plohe in nevihte

V petek bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami, ki se bodo čez dan od severozahoda razširile nad večji del Slovenije. Hladneje bo, čez dan bo prehodno zapihal severni do severovzhodni veter. V soboto bo povečini sončno, zjutraj bo po nekaterih nižinah megla. Popoldne bo nastala kakšna ploha ali nevihta.