Včerajšnja neurja

FOTO in VIDEO: Podrta drevesa, zaliti objekti in udari strel, v Krškem poplavljena glavna cesta. Tudi toča je klestila

J.P.
28. 7. 2019, 09.02
Posodobljeno: 28. 7. 2019, 09.17
Deli članek:

Včerajšnja neurja niso minila brez preglavic. Gasilci so črpali vodo, odstranjevali drevesa ter posredovali zaradi udarov strel in prekinitev z električno energijo.

Facebook S.Ž.K.
Toča v Gradu na Goričkem

Klestila pa je tudi toča. Iz objav portala Neurje.si je razvidno, da je padala na Goričkem, v Zidanem Mostu, Volčini, Gomilici Sv. Tomažu in Ljutomeru.

33 dogodkov

Uprava RS za zaščito in reševanje je sporočila, da je zabeležila 33 dogodkov, v njih pa je posredovalo 20 gasilskih enot. Gasilci in komunalne službe so posredovali v občinah Grosuplje, Koper, Piran, Izola, Ankaran, Ptuj, Tolmin, Brežice, Gornja Radgona, Lenart, Krško, Cerkno, Ljubljana in Rače-Fram. 

V naselju Gabrje pri Dobovi v občini Brežice je strela udarila v dimnik stanovanjskega objekta. Gasilci so pregledali okolico udara strele in zamenjali poškodovane strešnike. Požara ni bilo. V Gornji Radgoni so morali iz dveh objektov črpati meteorno vodo, v Ptuju pa pokriti streho, ki jo je odkril veter. V Sevnici in Krškem je omagalo več dreves; v Krškem je voda na več mestih poplavila glavno cesto, pot je našla tudi v objekt na Trgu Matije Gubca.

Močnejši nalivi

Danes bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami. Kot so napovedali v agenciji za okolje, bodo danes intenzivne padavine predvsem v južni polovici države, do večera pa lahko pade do okoli 50 litrov dežja na kvadratni meter, krajevno lahko tudi več.

Nevihte z nalivi in močnejšimi sunki vetra se lahko sredi dneva in popoldne pojavljajo na severovzhodu države. Padavine bodo popoldne in zvečer od zahoda oslabele, so dodali.