Ga je na cedilu pustilo srce?

“Boštjan je bodibilder, tu dopustuje že deset let, vožnja s skuterjem mu ni tuja”

R.T.
26. 7. 2019, 20.29
Posodobljeno: 27. 7. 2019, 08.11
Deli članek:

48-letni Boštjan Dolničar je z družino letoval v kampu Valkanela pri Vrsarju. V četrtek je okoli 18. ure s skuterja padel v morje, iskalna akcija pa je začasno ustavljena.

Facebook (osebni profil)
Boštjan Dolničar

Oblaki, ki so napovedovali nevihto so dodatno otežili četrtkovo iskalno akcijo za izginulim slovenskim turistom. Nekaj po 11. uri so tako iskanje začasno prekinili. Potapljači so si morali napolniti jeklenke, preiskovalci doreči naslednje korake. Ministrstvo za morje, promet in infrastrukturo pa je zatrdilo, da bodo z iskanjem nadaljevali, takoj ko bodo pogoji boljši.

“On je bodibilder, tu dopustuje že več kot deset let, vedno je vozil skuter. Njegovi otroci se družijo z mojimi, dobro ga poznam,” je za 24sata povedal slovenski turist iz Kopra, ki prav tako dopustuje v Valkaneli. 

Med vožnjo je bil na skuterju tudi Boštjanov mladoletni sin, ki se je v trenutku obrnil, saj sta drugega otroka vlekla za seboj na napihljivem obroču iz gume in takrat je Boštjan Dolničar preprosto izginil.

“Ni vozil hitro. Deček je začel kričati in vsi na bližnjih čolnih so ugotovili, da se je nekaj zgodilo,” pričajo očividci. V morje naj bi padel preko krmila, rešilnega jopiča ni nosil. Čeprav je sprva kazalo, da je z vodnega skuterja padel zaradi udarca v glavo, je možno tudi to, da ga je na cedilu pustilo srce.