Nevihte z močnimi nalivi

Črni oblaki nad Slovenijo, klestila je tudi toča

A.S.
26. 7. 2019, 16.01
Posodobljeno: 26. 7. 2019, 21.10
Deli članek:

Popoldne so sicer vroč in sončen dan prekinile nevihte s silovitimi nalivi in tudi točo.

Facebook- Janko Novak
Toča v kraju Dolenji Boštanj v Posavju

V zgodnjih popoldanskih urah sta v bližini Slovenske Bistrice in Šmarij pri Jelšah nastali nevihtni celici s silovitim nalivom in tudi točo. Kasneje pa so nevihte zobe začele kazati tudi nad gorenjskim področjem in nad Koroško. Kot poročajo ljubiteljski vremenoslovci na spletnem portalu Neurje.si pa je tudi na območju Posavskega hribovja nastalo močnejše neurje. Nevihte se premikajo počasi, predvsem pa se obnavljajo nad istim območjem, zato je kot piše omenjen portal možen porast hudournikov. 

ARSO
Radarska slika padavin ob 14. uri.

Facebook - Sabina Klemenčič
Toča v Sevnici.

Facebook - Robert Lekše
Toča v Sevnici.

Facebook -Vlasta Marn
Dolnje Brezovo so tudi presenetili ledeni izstrelki z neba.

V Sevnici in okolici pa je prebivalce presenetila toča. V naselju Radna v občini Sevnica so sicer po poročanju Uprave za zaščito meteorne vode poplavile regionalno cesto, promet na cesti Zavratec-Rovišče pa je oviralo drevo, ki so ga gasilske enote že odstranile.

ARSO
Tudi drugod pojav toče ni izključen.

Facebook - Simona Kralj
Nebo nad Novim mestom po 16. uri

Zvečer in v prvi polovici noči se lahko predvsem v zahodni Sloveniji še pojavljajo nevihte, podobno pa bo tudi jutri. Dopoldne bo sončno, popoldne in zvečer pa spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami, ki se bodo nadaljevale tudi v noč. Pihal bo jugozahodni veter, ob morju jugo. Soparno bo. V nedeljo pa bo spremenljivo do pretežno oblačno s pogostimi plohami in nevihtami. Vročina bo popustila.