Prekrškar pa jo odnese

Bodite previdni, če v Piranu dobite kazen redarjev, morda boste plačali tujo

J.P.
22. 7. 2019, 08.16
Posodobljeno: 22. 7. 2019, 09.08
Deli članek:

Pogled na plačilni nalog je bil dovolj, da je sprevidela, da ji je nekdo skušal "naložiti" svojo kazen.

Bobo
Parkirišče na Fornačah (fotografija je arhivska).

Zunanje parkirišče Fornače se določi kot območje rezerviranih parkirnih površin za imetnike vseh vrst abonmajev – dovolilnic (modra, rdeča, rumena) in za:
– občani s stalnim prebivališčem na območju ožjega dela mesta Piran za drugi in vsak nadaljnji avtomobil v gospodinjstvu
– najemnike stanovanj (z začasnim bivanjem) na območjih ožjega dela mesta Piran in Fornač
– invalide (občani območij ožjega dela mestnega jedra in Fornač)
– občane s stalnim prebivališčem, lastnike garaž in parkirnih mest na območju parkirišča Fornače (za zapornico)
– zaposlene na območju ožjega dela mesta Piran in območja Fornač.

(Vir: https://okoljepiran.si/cenik/cenik-parkiranja/)

Še preden je vstopila v avtomobil, ga je fotografirala. Avtomobil je bil namreč pravilno parkiran, a je na piranskem parkirišču Fornače vseeno dobila kazen, je mogoče prebrati v eni od skupin na facebooku. V tistem je k njej pristopil mimoidoči in ji svetoval, da naj, če ima veljavno abonmajsko kartico, pogleda na nalog za plačilo, "da ni kdo prestavil s svojega na vaš avto, ker nekateri niso pozorni in plačajo tujo kazen, prekrškar jo pa odnese". Kot se je izkazalo, je na nalogu bila številka od drugega vozila – vozila s celjskimi registrskimi oznakami pred njenim –, "na kartici na armaturni plošči pa druga registrska kot na avtomobilu". "Tudi to se dogaja. Mi je kar malo žal, da sem mu zataknila za brisalce. Zaslužil bi si še eno kazen." Kar pomeni, da ji je preprosto "podtaknil" kazen, ki jo je dobil.

Ni pregleda

Iz komentarjev pod objavo je razvidno, da so tako imenovane abonmajske kartice v "prostem toku" (torej, da si jih nekateri med seboj posojajo), nad čimer menda ni prave kontrole. Zaradi česar je, sploh za vikende, toliko težje dobiti parkirno mesto v Piranu.