razmere na cestah

Zastoji na avtocestah, čaka se tudi na mejnih prehodih

B.K./STA
18. 7. 2019, 17.03
Posodobljeno: 18. 7. 2019, 17.04
Deli članek:

Tudi danes je na slovenskih cestah povečan promet, ponekod nastajajo zastoji. Daljši zastoj je nastal na štajerski avtocesti, čakalna doba pa je na mejnih prehodih Gruškovje, Starod in Obrežje.

Bobo
Fotografija je arhivska

Po podatkih prometnoinformacijskega centra je zaradi prometne nesreče oviran promet na odstavnem pasu na dolenjski avtocesti med Grosupljem zahod in Grosupljem vzhod proti Novem mestu. Nastal je kilometrski zastoj.

Še daljši, trikilometrski zastoj je nastal na štajerski avtocesti med Celjem - zahod in počivališčem Zima proti Mariboru. Pred Dramljami proti Mariboru je zastoj dolg 500 metrov, pred Slovenskimi Konjicami proti Ljubljani pa kilometer in pol.

Zastoji so tudi na podravski avtocesti pred mejnim prehodom Gruškovje proti Hrvaški, na zahodni ljubljanski obvoznici od Kosez mimo Kozarij proti Vrhniki ter na cesti Lesce-Bled. Na primorski avtocesti je upočasnjen promet od Unca proti Ljubljani.

Čakalna doba je na mejnih prehodih Starod, Obrežje in Gruškovje. Na slednjem vozniki za vstop v državo čakajo uro do dve, za izstop pa do pol ure.