Matjaž Nemec in Marko Koprivc, oba poslanca Socialnih demokratov, sta objavila fotografijo, kako počivata v viseči mreži. »Odgovorni smo za to, kar delamo, pa tudi za tisto, česar ne delamo,« je Nemec navajal hudomušno pero francoskega razsvetljenca Voltaira.

nemec koprivc
Facebook
Nemec in Koprivc, poslanca SD, sta se pohvalila, da nič ne delata.

Predsednik državnega zbora Dejan Židan bo poletni oddih raje izkoristil za izlet z avtomobilom po srednji Evropi. Z ženo najraje obiskujeta gradove in muzeje, v širokem loku pa se bosta ognila prestolnicam, je napovedal Židan.

Jurša bo ves dan na »kozici«

Franc Jurša, vodja poslanske skupine Desus, bo dopust preživel doma. Kak dan pa se bo odpravil tudi po Sloveniji. »Verjetno z mojo kozico,« je namignil, da bi državo znal prekrižariti s svojim motorjem.

Brane Golubović je bil na družbenem omrežju Facebook označen na fotografiji v marini Izola. S kamniškim občinskim svetnikom Edisom Rujovićem sta slonela na krmilih vsak svojega električnega dvokolesnika. »Oba na štromu,« je pripisal Rujović.

golubović
Facebook
Golubović (LMŠ) je bil označen na fotografiji iz Marine Izola.

Jani Prednik (SD) se glede dopusta še ni odločil, najverjetneje bo za kak dan skočil na hrvaški Kvarner, konkretno na otok Lošinj.

Bratuškova bo brala o Bratuškovi

»Poletje je čas za branje in sprostitev,« je na družbenem omrežju Instagram zapisala ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek. V rokah je držala knjigo V svojih čevljih, zgodba Alenke Bratušek. Njena strankarska kolegica Maša Kociper bo dopust tokrat preživela na cesti, z avtodomom namreč namerava kreniti nekam proti Grčiji. Kam točno, še ne ve, saj se tokrat ne želi omejevati z destinacijami.

bratušek
Instagram
Bratušek si je vzela čas zase in prebrala knjigo o sebi.

Zmago Jelinčič Plemeniti, poslanec SNS, bo poskušal z družino čim več časa preživeti v svoji počitniški vili v Kopru, kjer pa ni vse po njegovih željah. Moti ga namreč ulična svetilka, ki s premočnim snopom svetlobe Plemenitemu krati spanec.

Matej Tonin bo dopust večinoma preživel na morju, z družino namerava obiskati še Bled, ne izključuje pa niti izleta na Veliko planino in Menino planino. »Med dopustom si po navadi vzamem čas tudi za kakšno dobro knjigo,« je dodal poslanec in predsednik Nove Slovenije. 

tonin-matej-marjeta-otroci_fb
Facebook
Predsednik NSI Matej Tonin se je odločil v tokratni kampanji posebej predstavljati svoji hčerkici Julijo (pri mamici Marjeti) in Evelin.