"Vem, da ne bi smel"

Policist Iztok Kustec ostal brez službe, ker je napisal, kako bi se lotil Karnerjevih

R.T.
16. 7. 2019, 11.13
Posodobljeno: 16. 7. 2019, 11.21
Deli članek:

Obalni policist je na facebooku zapisal, da razmišlja, kako bi bilo, če bi Karnerjeve ugrabil in jih dostavil Američanom. Zaradi tega je očitno ostal brez službe.

Facebook
Policist Iztok Kustec naj bi zaradi pisanja na Facebooku izgubil službo.

Američani v okviru programa nagrad o narkotikih (NRP) za informacije o Mihaelu Karnerju, Alenki Karner in Matežvu Karnerju ponujajo 15 milijonov dolarjev (dobrih 13 milijonov evrov) nagrade oziroma približno 4,5 milijona evrov za vsakega.

Slovenski policist Iztok Kustec je pred dnevi na facebooku zapisal: "Ko 15 let treniraš skoraj vsak dan, se pripravljaš na nepredvidljive situacije, kako odreagirati v stresnih situacijah, studiraš metodiko, taktiko, porabiš pol družinskega proračuna za svoje kovinske igračke, nisi sprejet v specialno enoto, ker ti manjka en papir, a dobro ves, da mas ti to v sebi... Kljub vsemu vztrajaš v vsem tem cirkusu, za dve socialni pomoči. A enega lepega dne dobiš na mizo ponudbo, da izslediš, zapakiraš in dostaviš paket v Italijo na prevzem. O tem razmišljam, čeprav vem, da ne bi smel, a kaj vse se ne bi smelo pa se dela." Za Slovenske novice je potrdil, da je s "paketom" mislil na družino Karner. Dodal je še, da po njegovem mnenju v Sloveniji vlada sistem, ki spodbuja kriminal.

Pisanje na facebooku ga je, kot se je izkazalo, stalo zaposlitve. Za Slovenske novice je potrdil, da je dobil odpoved in napovedal, da bo se bo proti temu boril s pomočjo odvetnika. 

"Zoper policista PU Koper je zaradi ponavljajočih se kršitev pogodbenih in drugih obveznosti iz delovnega razmerja uveden postopek redne odpovedi pogodbe o zaposlitvi, ki še ni zaključen," so za Reporter povedali na koprski policijski upravi.