Prometna nesreča

Neprilagojena hitrost terjala življenje: 20-letnik trčil v betonski zid, za sovoznika je bilo usodno

A.S./STA
15. 7. 2019, 07.04
Posodobljeno: 15. 7. 2019, 10.08
Deli članek:

V nedeljo ob 22. uri se je na regionalni cesti pred naseljem Zali Breg v občini Brda zgodila prometna nesreča s smrtnim izidom, v kateri je umrl 48-letni sopotnik v osebnem vozilu, so sporočili iz Generalne policijske uprave.

Dolenjski List
Fotografija je simbolična.

20-letni državljan Italije je peljal po klancu navzdol izven naselja Zali Breg, iz smeri Šmartnega proti naselju Dobrovo. V osebnem vozilu Honda je bil poleg 20-letnega voznika začetnika tudi 48-letni sopotnik, prav tako italijanski državljan. Voznik je preko neprekinjene sredinske črte prehitel vozilo pred seboj in po prehitevanju zapeljal nazaj na desno vozišče. Ko je pripeljal v blagi levi pregledni ovinek, je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal izven vozišča na travnato površino, kjer je s prednjimi desnimi vrati in desnim zunanjim vzvratnim ogledalom oplazil prometni znak za naselje.Nato je po travnati površini vozil še približno 40 metrov, ko je njegovo vozilo zaneslo v levo proti desnemu robu vozišča, kjer je prevozil grmičevje ene od stanovanjskih hiš. Vozilo je nato zaneslo v levo preko vozišča, kjer se je s prednjim levim delom avtomobila zaletel v betonski zid ob levi strani ceste. Pri tem se je odbilo v desno in se prevrnilo na streho.

Voznik je utrpel hude telesne poškodbe, 48-letni sopotnik pa je zaradi poškodb umrl na kraju nesreče.

Preiskava je že v teku, proti 20-letniku pa so podali kazensko ovadbo. Sicer so policisti v zadnjih 24 urah obravnavali 59 prometnih nesreč, v katerih je ena oseba umrla, pet nesreč se je končalo lahkimi poškodbami, dve pa s hudimi.