Neurja in nalivi

Ni še konec: nevihte so spet nazaj

A.S.
8. 7. 2019, 17.44
Posodobljeno: 8. 7. 2019, 19.47
Deli članek:

Ponekod po državi so se spet pojavljale nevihte, za jug države pa je Agencija za varstvo in okolje razglasila oranžen alarm.

Aleš Rozman, Neurje.si
Včerajšnja supercelična nevihta severno od Karlovca.

Kot so zapisali na spletnemu portalu ljubiteljskih meterologov Neurje.si. je na severozahodu nastala manjša nevihta, ki se je na območju Ljubljanskega barja močno okrepila in nadaljevala pot proti Ribnici in Kočevju. Spremljali so jo močni sunki vetra, silovit naliv in toča.

ARSO
Nevihte bodo štrene mešale tudi danes.

“Glede na izračune meteoroloških modelov obstaja velika verjetnost, da se bodo nevihte v smeri proti Dolenjski in Beli Krajini, krepile. Predvsem tam lahko nastane kakšno močnejšo neurje s točo, silovitim vetrom in nalivi,” so dodali vremenoslovci. 

Arso
V notranjosti države in na Dolenjskem je možna tudi toča.

Tudi v notranjosti države je velika verjetnost toče.

Kako kaže?

Padavine bodo ponoči oslabele in do jutra večinoma tudi ponehale. Na zahodu se bo deloma razjasnilo. Jutri zjutraj in dopoldne bo na Primorskem še deloma jasno, drugje pa pretežno oblačno, nastajale bodo krajevne plohe. Popoldne se bo povsod pooblačilo, plohe in tudi posamezne nevihte bodo pogostejše. Na Primorskem se bodo nevihte nadaljevale tudi v noč.