Kaj pove Počivalškova govorica telesa?

Diktatorska drža in izraz veselja, igre

Si.R.
7. 7. 2019, 19.00
Posodobljeno: 8. 7. 2019, 08.26
Deli članek:

Govorica telesa pove veliko o osebi in trenutni situaciji, v kateri se je znašla, le prebrati jo moramo znati. V rubriki Razgaljeni govorico telesa politikov, gospodarstvenikov in drugih pomembnih posameznikov prebira eden najbolj znanih strokovnjakov na področju komunikacije pri nas, Edvard Kadič. Tokrat je pod drobnogled vzel gospodarskega ministra Zdravka Počivalška na predstavitvi novega renault clia.

sta
Počivalška lahko opazujemo med čakanjem na začetek prireditve in s tem tudi njegov nagovor zbranim.

Ista šala nas bo v eni situaciji iz srca nasmejala, v drugi pa nas ne bo ali pa bo na ustnice izvabila bolj kisel nasmešek. Počivalška lahko opazujemo med čakanjem na začetek prireditve in s tem tudi njegov nagovor zbranim. Sicer res spremlja zabavo svojih dveh kolegov na desni, a verjetno mu bolj gredo po glavi misli o tem, kaj bo pametnega povedal, in ne, kaj je bila poanta zabave pri sosedih.

sta
Zdravko Počivalšek

Bo minister izpulil govorniški pult in ga odnesel s seboj? Grabljenje govorniškega pulta je pogosta napaka govorcev, ko želijo prikriti svojo tremo, a jo na tak način samo še močneje izrazijo. Govorniški pult namreč nudi priročno zaščito pred občinstvom. Ko se postavimo zadaj in ga celo zgrabimo, se počutimo nekoliko bolj agresivne, to pa nam omogoča premostitev treme, ki jo čutimo med nastopom. Ker je Počivalšek krepak možak višje rasti, v takšnem položaju deluje prej kot nekakšen diktator kot pa demokratično izvoljen politik.

sta
Počivalšek, modro in primerno podrejeno svojemu šefu na desni, sicer drži dlan zraven, a se ob tem trudi, da ne zavzame preveč prostora.

Fotografiranje »zgodovinskih« trenutkov vedno zahteva nekakšne napol umetne drže. Šarec je tokrat z dlanjo zgrabil vse skupaj po sredini in ostalim udeležencem pustil kaj malo prostora za njihov delček »zgodovine«. Počivalšek, modro in primerno podrejeno svojemu šefu na desni, sicer drži dlan zraven, a se ob tem trudi, da ne zavzame preveč prostora.

STA
V šali bi lahko dejali, da opazujemo srečnega majhnega otroka, ki se igra s svojo najljubšo igračo in pri tem neizmerno uživa.

Na ministrovem obrazu lahko ujamemo izraz veselja, igre, sproščenosti in uživanja v situaciji. V šali bi lahko dejali, da opazujemo srečnega majhnega otroka, ki se igra s svojo najljubšo igračo in pri tem neizmerno uživa. Upajmo, da takšen izraz na obrazu pri njem ujamemo čim večkrat, saj je resor, ki ga pokriva Počivalšek, vse prej kot lahkotno področje za sprejemanje odločitev.