nevihte

FOTO in VIDEO: Do 18. ure zabeležili že 58 nesreč povezanih z neurji

B.K.
2. 7. 2019, 18.49
Posodobljeno: 2. 7. 2019, 20.47
Deli članek:

Popoldne je večji del Slovenije zajelo močno neurje. Do 18. ure so na upravi za zaščito in reševanje zabeležili 58 nesreč, ki so posledica neurja.

Ines Agič / neurje.si
Danes še ni bilo toče velikanke, a tudi takšna uniči pridelek.

V občinah Beltinci, Brezovica, Domžale, Kamnik, Komenda, Kranj, Ljubljana, Lukovica, Mislinja, Murska Sobota, Nazarje, Postojna, Prebold, Slovenj Gradec, Šenčur, Tržič, Vrhnika in Zagorje ob Savi so zaradi težav, povezanih z neurjem, posredovali gasilci. Meteorna voda je zalila prostore stanovanjskih objektov, osnovne šole in več odsekov cest. Močan veter, ki je spremljal neurje, pa je podiral drevesa, jumbo plakate in odkril nekaj streh stanovanjskih in gospodarskih objektov, poroča uprava za zaščito in reševanje.

Na območju Vitanja in Gornjega Doliča so prebivalci poročali o močno naraslih vodotokih, ki poplavljajo.

Nevihta s silovitimi sunki vetra je popoldan zajela Mursko Soboto, s sabo je prinesla nekaj toče.

Toča je padala tudi na območju Idrije. O večji količini so poročali v Črnem Vrhu nad Idirjo, so zapisali na facebook strani portala neurje.si.

Neurje močno ovira tudi promet. Na prometno-informacijskem centru voznike pozivajo k previdni vožnji. Voznike opozarjajo tudi, naj se ne ustavljajo v tunelih in pod nadvozi. Zaradi meteorne vode je oviran promet na dolenjski avtocesti, na odseku Obrežje-Ljubljana pred izvozom Šmarje-Sap.

Tudi za sredo in četrtek meteorologi napovedujejo krajevne plohe in nevihte. V petek bo povečini sončno in spet nekoliko bolj vroče. Na Arsu pa opozarjajo tudi na povečano verjetnost požarov v naravnem okolju na Primorskem.

ARSO
Padavine ob 16.45